ZF Live

VIDEO ZF Live. Ce buget are festivalul George Enescu de anul acesta. Comparaţie cu alte festivaluri din Europa

30.08.2015, 13:00 1309

 „Filarmonica din Berlin, la ora actuală, este cea mai scumpă din lume. Contractul de la Bucureşti a costat 300.000 de euro”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului George Enescu, în cadrul ZF Live.

Bugetul festivalului George Enescu este format din două părţi: banii care vin de la bugetul de stat şi care în acest an sper să ajunga la 28 mil. lei şi bugetul din sponsorizări şi bilete, a mai spus Mihai Constantinescu.

Festivalul George Enescu are un buget total de 34 mil. lei, adică 8 mil. euro, fiind o sumă mică în comparaţie cu alte festivaluri internationale, cum ar fi cel de la Salzburg , care a avut un buget de 46 mil. euro în 2013.

„Comparativ cu bugetul altor festivaluri din lume, bugetul Festivalului George Enescu este foarte mic. De exemplu Festivalul de la Salzburg a avut în 2013 un buget de 46 milioane euro”, a adăugat directorul festivalului.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi, 17 februarie, o discuţie cu  Mihai Constantinescu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO