ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Cătălin Creţu, CEO Visa România: 37% din tranzacţii sunt realizate cu cardul. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 6 iunie

Autor: Octavian Calei

06.06.2013, 13:23 283

Din consumul personal care cumulează în România 80 de miliarde de euro, 37,5% este acoperit de tranzacţiile cu cardul, apreciază Cătălin Creţu, CEO Visa România, prezent la emisiunea de business ZF Live de joi, 6 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

“Din consumul personal în România, de 80 mld. euro, aproape 30 mld. euro sunt pe carduri. Am făcut un progres aducând din banii cheltuiţi pe carduri”, a spus Cătălin Creţu.

În prezent, aproape una din două tranzacţii efectuate la comercianţi este electronică. Cu toate acestea, valoarea plăţilor efectuate cu cardul în retail este încă mică, însumând în jur de 5 mld. euro.

În ce priveşte evoluţia volumului de tranzacţii efectuate cu cardul, acesta cunoaşte o creştere sustenabilă, anul trecut fiind de 20% faţă de anul precedent.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO