ZF Live

VIDEO ZF Live. Care sunt secretele Avangate, compania care face obiectul tranzacţiei anului pe piaţa de IT din România. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi, 8 octombrie, cu Carmen Sebe

Autor: Cătălina Butan

08.10.2013, 16:25 699

Carmen Sebe, directorul operaţional al companiei Avangate care a fost achiziţionată de un fond de investiţii din Silicon Valley, a fost invitată în emisiunea ZF Live de marţi, 8 octombrie, unde a povestit cum a reuşit Avangate să atragă atenţia investitorilor de pe Silicon Valley, care este domeniul de activitate al companiei şi cum s-a desfăşurat tranzacţia estimată la zeci de milioane de dolari.

Fondul american de investiţii Francisco Partners specializat în companiile tehnologice, care a atras din anul 1999 până în prezent fonduri de peste 7 mld. $, a cumpărat toate acţiunile Avangate, companie al cărei acţionar majoritar este Radu Georgescu.

“Avangate realizează o platformă sofisticată de e-commerce, pe care o vinde la nivel internaţional companiilor de software şi cloud”, a spus Carmen Sebe la ZF Live.

 

Radu Georgescu, la al treilea exit: Un fond de investiţii din Silicon Valley a cumpărat Avangate

 

Avangate operează în principal pe piaţa internaţională, având în jur de 3.000 de clienţi şi 150 de angajaţi. Dintre aceştia 120 lucrează în România, 20 în Silicon Valley, unde compania şi-a mutat sediu în 2011, iar restul în Olanda, Taipei sau Germania, a spus Sebe la ZF Live.

Avangate se află pe locul trei la nivel mondial pe piaţa pe care operează, liderul fiind compania Digital River.

Întrebată care este secretul companiei, Sebe a spus la ZF Live că “secretul Avangate este că ne place foarte mult ceea ce facem şi facem acest lucru cu mândrie încât nu ţi se pare că mergi la muncă ci că faci lucrul acesta pentru că îţi place şi pentru că vrei să fii cel mai bun pe piaţă”.

Carmen Sebe a condus echipa Avangate, din poziţia de CEO, din 2006 până în 2011, când a devenit COO. CEO-ul Avangate de acum este americanul Carl Theobald. Sebe spune că va rămâne la Avangate alături de echipa sa în România şi că nu va pleca la sediul din SUA.

 

Cine este Carmen Sebe directorul operaţional al Avangate

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO