ZF Live

VIDEO ZF Live."Aproape 6.000 de oameni lucrează în industria energiei eoliene din România". Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de luni, 30 iunie, cu Petru Ianc, Societatea de Metalurgie din România şi Ionel David, Asociaţia Română pentru Energia Eoliană

30.06.2014, 13:40 213

Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 30 iunie, cu Petru Ianc, preşedintele Societăţii de Metalurgie din România şi Ionel David, preşedintele Asociaţiei Române pentru Energia Eoliană, despre decizia guvernului de a scuti marii consumatori industriali de energie de obligaţia de a cumpăra certificate verzi. 

Investiţiile în industria eoliană în România au creat în ultimii 3-4 ani circa 6.000 de locuri de muncă, a spus la ZF Live, Ionel David, preşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană.

"În 2009, România nu avea decât 14 MW instalaţi în parcuri eoliene, ponderea certificatelor verzi fiind nesemnificativă. În prezent România are 2.800 de megawaţi instalaţi în eoliene", a spus David.

Potrivit unui raport al OECD din 2012, România a atras circa 2% din investiţiile mondiale în energia eoliană. Petru Ianc, preşedintele Societăţii de Metalurgie din România, este însă de părere că o pondere de 2% este o povară mult prea mare pentru România. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO