ZF Live

VIDEO ZF Live. Anca Hociotă, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România): România are nevoie de meseriaşi. În 2018 au fost puse la dispoziţie 61.000 de locuri în învăţământul dual şi profesional şi au fost ocupate doar 32.000

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.06.2019, 16:00 412

♦ Un absolvent de şcoală profesională sau duală poate câştiga în primii 3-5 ani de activitate în cadrul companiei circa 800 de euro (3.700 de lei) net/lună.

În contextul deficitului de forţă de muncă cu care se confruntă mediul de business românesc, dar nu numai, învăţământul dual sau cel profesional poate fi o gură de aer proaspăt pentru companiile care au nevoie de resurse umane pentru a-şi menţine sau a creşte activitatea.

Anca Hociotă, manager vocaţional training la Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), este de părere că mediul de afaceri românesc are nevoie de meseriaşi, argumentând că anul trecut au fost puse la dispoziţie 61.000 de locuri în învăţământul dual şi profesional din care au fost ocupate doar 32.000 de locuri, ceea ce arată că firmele active pe piaţa locală sunt interesate de absolvenţii acestor sisteme de învăţământ.

„În 2018 au fost puse la dispoziţie 61.000 de locuri pentru sistemul dual şi cel profesional, dar s-au ocupat doar 32.000. Această discrepanţă  arată că din partea mediului privat există interes, dar nu şi din partea copiilor şi a părinţilor“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Anca Hociotă, manager vocaţional training, AHK România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO