ZF Live

Ursache, ASF: Continuarea programului de listări al statului este în avantajul României

Autor: Radu Bostan

01.04.2015, 00:06 258
Programul de listare pe bursă a com­pa­niilor de stat trebuie să continue, pentru că în piaţă există interes pentru pachete minoritare la Compania de Aeroporturi Bucureşti sau Portul Con­stanţa, iar con­textul este fa­vo­rabil, cu taxe reduse, a spus Mircea Ursache, vicepreşedintele Auto­ri­tăţii de Supraveghere Financiară (ASF), res­pon­sabil de piaţa de capital.
 
„Am prezentat Guvernului avantajele con­tinuării programului de listări a com­paniilor de stat şi sper să nu se oprească. Se poate merge şi pe soluţii mixte, văd şi IPO-uri pentru majorări de capital social care să capitalizeze companiile dacă au proiecte de investiţii, dar văd şi pachete de 20-25% pentru listări, fie că e vorba de Portul Constanţa sau Compania de Aeroporturi“, a spus Ursache la emisiunea ZF Live.
 
În afară de acestea, „foarte atractive“ sunt pa­chetele minoritare deţinute de stat la Tele­kom şi OMV Petrom, a adăugat el. Statul deţine 45% din acţiunile fostului Rom­tele­com, acum controlat de grupul Deutsche Tele­kom, şi 20% din acţiunile Petrom, con­trolat de grupul austriac OMV.
 
Vicepreşedintele ASF a adăugat că ar trebui reluată practica rezervării unei cote din emisiunea de acţiuni pentru investitorii mici, care să poată cumpăra titlurile la un anumit discount, aşa cum s-a întâmplat la listările Nuclear­electrica (SNN), Romgaz (SNG) şi Electrica (EL). Tranşa investitorilor de retail a fost suprasubscrisă la toate cele trei oferte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO