ZF Live

Reducerea comisioanelor ASF trebuie să se vadă la consumatorul final

Autor: Andrei Cîrchelan

20.02.2015, 00:05 175
Valentin Ionescu, director de strategii şi stabilitate financiară în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), susţine că reducerea comisioanelor operată de instituţie ar trebui să se vadă şi în comisionul final pe care îl plătesc investitorii.
 
„Prin scăderea comisioanelor, am dat pieţei înapoi 10 milioane de lei pe bugetul din 2015, care sper să se vadă în comisionul final, către consumator. E şi o măsură de protecţie a consumatorului“, a spus directorul ASF, prezent ieri la emisiunea ZF Live.
 
Autoritatea a trimis recent guvernului o analiză legată de listarea companiilor cu capital de stat şi lucrează acum la o analiză similară pentru companiile private, în condiţiile în care bursa are nevoie de mai mulţi emitenţi şi free-float.
 
„Problema mare este cum aducem entităţi private pe piaţa reglementată, cum le creştem free-float-ul etc. Noi am făcut analize care au fost trimise guvernului, pe ce companii de stat ar putea fi listate la bursă, atât unde e statul majoritar cât şi minoritar, prin ce metode şi care ar fi avantajele statului dacă acele companii s-ar lista la bursă. Acum lucrăm la o analiză similară pe companiile private, dar nu putem face noi listarea“, a spus Ionescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO