ZF Live

De ce sunt preocupaţi angajatorii în această perioadă? Andrei Albulescu, partener Stratulat Albulescu: „Mulţi angajatori sunt în zona nesigură în care se întreabă dacă au opţiunea de a chema angajaţii la birou dacă au nevoie de ei”

Autor: Ramona Cornea

30.05.2020, 11:00 612

Andrei Albulescu, partener în cadrul casei de avocatură Stratulat Albulescu, afirmă că în această perioadă angajatorii sunt preocupaţi de a satisface toate cerinţele cadrului legislativ, de implementarea condiţiilor din ghidul Ministerului Muncii pentru re­întoarcerea la birou, cât şi  de următoarele măsuri de sprijin pe care autorităţile le pregătesc.

„Avem un sistem formalist, autorităţile au vrut să simplifice implementarea cerinţelor pentru angajatori, dar ne întoarcem la hârtia scrisă, la decizia semnată, la Revisal. Aceste cerinţe trebuie rezolvate în timp real. Nimeni nu s-a putut pregăti din timp, toată lumea a încercat să îşi facă treaba aşa cum a putut mai bine, să se adapteze la noua situaţie. Consultanţii au încercat să jongleze cu noile prevederi şi să vină cu soluţii care să ajute“, a declarat Andrei Albulescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Un alt subiect care îi preocupă pe angajatori este legat de libertatea de a lăsa angajaţii să lucreze de acasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO