ZF Live

Ministrul economiei Varujan Vosganian la ZF Live: În Germania întreprinderile se finanţează cu 1% dobândă. În România creditele sunt mult mai scumpe

Autor: Sorin Pâslaru

10.06.2013, 12:01 315

Ministrul economiei Varujan Vosganian a spus la ZF Live, emisiunea de business care este transmisă în fiecare zi pe zf.ro de la ora 10:00 la 11:00, că finanţarea bancară a devenit o problemă pentru companiile industriale din România cu capital local.

„În Germania, întreprinderile se finanţează cu 1% dobândă la credite. În România finanţarea este de 4,5 ori mai scumpă”, a spus Varujan Vosganian la ZF Live.

De asemenea, ministrul a explicat că de 1 an de zile creditul pentru întreprinderi stagnează în România şi băncile evită să finanţeze companiile.

"Voi solicita Băncii Naţionale un consilier de stat pe probleme de finanţare şi vom analiza bilanţul bancilor pentru a vedea în ce-şi plaseaza banii. Vom da la o parte creditele acordate statului si rezervele facute la BNR sa vedem ce mai ramana intr-adevar pentru industrie", a spus Vosganian.

Creditul pentru intreprinderi stagneaza din decembrie 2008 la un sold de 25 miliarde de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO