ZF Live

Ionel Blănculescu la ZF Live: situaţia din Cipru este benefică pentru economia românească

Autor: Sorin Pâslaru

19.03.2013, 12:35 1419

Situaţia din Cipru este benefică pentru economia românească, a afirmat Ionel Blănculescu, consultant economic, în ediţia ZF Live de marţi, 18 martie.

"Tot ce înseamna flux gri de bani în România reprezintă peste 80% ca destinaţie Cipru. Ciprul a fost până în anul 2004, când a intrat în UE, un paradis fiscal şi a fost tratat în continuare ca atare, chiar dacă impozitul a crescut la 10% de la 4-5% cât era înainte", a mai spus Blănculescu.

Blănculescu este de părere că ceea ce se întâmplă în Cipru este o veste foarte bună, fiind o situaţie unică. Niciun alt stat din UE nu a mai fost paradis fiscal. El recunoaşte şi faptul că este o măsură care implică mari riscuri, putând exista efecte necontrolate constând în retragerile masive de bani din bănci.

"UE, CE, BCE şi-au asumat acest risc enorm pentru că beneficiul acestei măsuri poate să fie gigantic", a declarat Blănculescu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO