ZF Live

Florin Câţu, analist financiar, la ZF Live: Cursul euro va continua să coboare. Este posibil să ajungem la un prag de 4,4, lei/euro

23.01.2015, 13:48 940

Euro se va duce sub dolar. Tendinţa este de ceva timp pentru aprecierea dolarului. Urmează două politici monetare care merg în direcţii diametral opuse: SUA ies din trei programe de tipărire de bani, de creşterea masei monetare şi creşterea dobânzii, pe când Europa abia începe cu acest program de tipărire de bani, a declarat la ZF Live Florin Câţu, analist financiar şi fost director de trezorerie în cadrul ING Bank România.


Pe termen scurt această lichiditate în euro va face ca valuta din regiune să aibă o apreciere semnificativă. Cursul ar putea să coboare, dar nu foarte mult, este posibil al 4,4 lei/euro.


Problema este că România nu are nevoie în acest moment de o apreciere a cursului, pentru că avem o inflaţie de 0,8% în decembrie. Problema foarte mare a României este că este o ţară emergentă cu problemele ţărilor dezvoltate. Nu creştem pe cât de rapid am avea nevoie, nu avem inflaţie cum au ţările emergente. Banca Centrală nu vrea să se aprecieze cursul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO