ZF Live

Ediţie specială ZF Live - Campusurile şcolare - soluţie pentru modernizarea educaţiei în România. În total, 2.000 de şcoli din mediul rural au sub limita minimă legală de 300 de elevi. Elevii din aceste şcoli au cele mai scăzute rezultate şcolare. Singura soluţie sunt campusurile şcolare performante

ZF Live

♦ Liviu Constandache, Asociaţia pentru Promovarea Educaţiei Deschise: „Când ne-am gândit la campus, ne-am gândit de fapt la o structură de tip consorţiu educaţional pentru preşcolari, antepreşcolari, ciclul primar şi ciclul gimnazial“ ♦ Virginia Ciobanu, Liceul Tehnologic Topolog: „Elevii au depăşit anumite frustrări că provin din mediul rural datorită acestui campus. Schimbarea performanţelor şcolare după construirea campusului a fost evidentă. Am plecat de la un procent de promovabilitate zero la bacalaureat şi am crescut la 50%“ ♦ Teodor Frolu, arhitect: „ Sistemul de învăţământ nu a evoluat deloc din perspectiva infrastructurii şcolare. Trebuie să facem o schimbare majoră.“

În total, 2.000 de şcoli din mediul rural au sub limita minimă legală de 300 de elevi, iar cei din aceste şcoli au cele mai scăzute rezultate şcolare. Astfel, singura soluţie sunt campusurile şcolare performante, structuri complexe care să vină cu capacităţi de cazare, biblioteci, dispozitive electronice performante şi care să atragă profesori capabili să îi ajute pe elevi să îşi îmbunătăţească rezultatele, au fost concluziile ediţiei speciale a emisiunii ZF Live - Campusurile şcolare - soluţie pentru modernizarea educaţiei în România.

„Avem circa 5.300 de şcoli cu personalitate juridică. Dintre aceste şcoli, la nivelul anului 2018, erau 390 de şcoli cu sub 100 de elevi, 500 cu 100 - 150 de elevi, 490 cu între 150-200 şi circa 760 cu 200-300 de elevi numai în zonele rurale. O şcoală pe care am analizat-o are 4 elevi, 4 cadre didactice şi este o şcoală cu personalitate juridică. Ea funcţionează astfel pentru că acei copii au dreptul la educaţie. Problema este ce facem: bifăm că dăm educaţie sau chiar dăm educaţie cu adevărat acestor copii? Nevoia de reorganizare a sistemului este stringentă“, a spus Liviu Constandache, fondator al Asociaţiei pentru Promovarea Educaţiei Deschise.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.