ZF Live

Costin Tudor, Undelucram.ro: Piaţa muncii din România va intra în aceeaşi dinamică de dinainte de pandemie. „Companiile listează mult mai multe locuri de muncă, numărul aplicanţilor este şi mai mare. În special, vorbim de creşteri salariale pentru specialişti, ei sunt cei mai căutaţi în momentul de faţă. Se revine la aceeaşi bătălie pe talente pe care o aveam înainte“

Autor: Ramona Cornea

05.07.2021, 00:06 260

Piaţa locală a muncii este una dinamică, în creştere, o piaţă care redevine una condusă de candidaţi, crede Costin Tudor, fondator şi CEO al platformei Undelucram.ro, o comunitate online a angajaţilor din România.

„Cred că piaţa muncii va intra în aceeaşi dinamică ca înainte de pandemie. Se spunea la momentul respectiv că este o piaţă a candidaţilor, în pandemie a fost o piaţă a companiilor, iar eu am spus întotdeauna companiilor să fie atente la modul în care comunică, la modul cum gestionează această pandemie pentru că suntem deja într-o piaţă a candidaţilor. Companiile listează mult mai multe locuri de muncă, numărul aplicanţilor este şi mai mare. În special, vorbim de creşteri salariale pentru specialişti, ei sunt cei mai căutaţi în momentul de faţă. Se revine la aceeaşi bătălie pe talente pe care o aveam înainte“, a spus Costin Tudor în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Platforma Undelucrăm.ro vrea să atragă o finanţare de 600.000 euro pentru creşterea pe piaţa regională şi dezvoltarea algoritmilor de machine learning şi job matching, compania cedând 12,2% din acţiuni. Fondurile vor fi obţinute prin listarea pe platforma de crowfounding Seedblink.

„Ne dorim să creştem amprenta noastră în regiune. În prezent, suntem pe pieţele din opt ţări din regiune. În România, vom accelera zona de creştere, iar în celalalte ţări avem anumiţi indicatori şi încercăm să ne folosim de nevoia de transparenţă, un trend din ce în ce mai vizibil pe piaţa muncii. (...) Noi am investit în platformă 150.000 de euro în 2015 şi 300.000 în 2019, precum şi această nouă rundă de 600.000 de euro. În acest moment am strâns circa 60% din suma pe care ne-am propus-o. Ne dorim să închidem această rundă de investiţii în luna care urmează şi în 12-14 luni ar trebui să fi închis cealaltă rundă de investiţii“, a explicat Costin Tudor.

Finanţarea de 600.000 de euro a fost cerută de Undelucrăm.ro la o evaluare a companiei de 4,3 mil. euro. Compania a terminat anul 2020 cu venituri de 290.000 de euro.

„În acest moment, depăşim deja anul trecut în materie de vânzări. Ne dorim ca la sfârşitul anului să depăşim deja 1 milion de utilizatori înregistraţi. Noi ne monetizăm pe model Business to Business, adică luăm bani de la companiile angajatoare, cele care vor să atragă mai eficient talente. Noi avem şi anunţuri de recrutare pe platformă, cred că sunt peste 1.000 de anunţuri“, afirmă CEO-ul Undelucram.ro.

Până la sfârşitul anului 2021, compania îşi propune să ajungă la aproximativ 1 milion de utilizatori şi venituri de 1 milion euro în regiune la finalul anului 2022. 

„În momentul de faţă, noi avem peste 750.000 de utilizatori înregistraţi, peste 500.000 de contribuţii ale utilizatorilor, adică atât recenzii, cât şi informaţii despre salarii, feedback pe care angajaţii de pe piaţa muncii îl au. Sunt peste 200.000 de informaţii despre salarii. Sunt listate pe platformă mai mult de 10.000 de companii. Suntem prezenţi pe pieţele din Polonia, Bulgaria, Ucraina, Cehia, Ungaria, Grecia şi Republica Moldova.“

În momentul de faţă, Undelucram.ro are angajaţi în Bucureşti şi în Chişinău.

„Sunt echipele principale cu care am început. Avem oameni şi în Grecia, iar de luna aceasta vom avea mai mulţi în regiune, în Ungaria, Cehia şi Polonia. Piaţa din Polonia merge surprinzător de bine raportat la bugetele pe care le avem noi. Este o piaţă foarte mare şi este clar că avem loc“, a concluzionat Costin Tudor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO