ZF Live

Care sunt industriile care oferă cele mai multe oportunităţi de carieră? VIDEO

05.10.2014, 16:20 691

Piaţa forţei de muncă din străinătate duce lipsă de specialişti în domeniul tehnic, în special pe partea de inginerie şi IT, ceea ce s-ar putea transforma într-un avantaj competitiv pentru tinerii din România, dacă un număr mai mare de absolvenţi s-ar îndrepta către facultăţile care oferă astfel de pregătire, a declarat la ZF Live Dragoş Gheban, fondator şi managing partner al firmei de consultanţă în resurse umane Catalyst Solution.

El consideră că în România sunt trei industrii mari care au generat oportunităţi de carieră în ultimii ani şi vor continua acest trend: industria IT, de outsourcing şi cea auto. “Industria auto are o acoperire mare la nivel naţional, dar în special în vestul ţării. În cadrul evenimentului “Angajatori de top”, jumătate dintre companiile prezente activau în sectorul auto”, a declarat fondatorul Catalyst Solution. Companiile de bunuri de larg consum şi marile firme de consultanţă sunt şi ele pe lista marilor angajatori.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO