ZF Live

Camera de Comerţ se extinde: a deschis reprezentanţe în Emirate şi China. Urmează Rusia

Autor: Roxana Petrescu

29.01.2013, 19:46 119

Redobândirea pieţelor care odată erau tradiţionale pentru companiile din România este o prioritate, în opinia lui Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB), un pas în acest sens fiind şi deschiderea recentă a unor reprezentaţe ale instituţiei în Emiratele Arabe Unite, Beijing (China), ur­mătoarea pe listă fiind Moscova (Rusia).

Paşii făcuţi de CCIB îi urmează îndeaproape pe cei făcuţi de companiile româ­neşti, care confruntate cu o stagnare a cererii pe plan intern, au căutat soluţii anticriză peste hotare.

Unul dintre exem­plele date de Dimitriu în acest sens este Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi români, care deţine fabrica Astra Vagoane Călători din Arad. "Domnul Blidar va semna sau chiar a semnat recent un contract pentru livrarea a 150 de vagoane cu Turk­menis­tanul", a declarat preşedintele CCIB în cadrul ediţiei de ieri a ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO