ZF Live

Arctic Găeşti oferă reţeta anticriză: exporturile în afara Uniunii Europene

Autor: Cristina Roşca

07.02.2013, 16:00 487

Producătorul de electrocasnice Arctic din Găeşti şi-a majorat anul trecut exporturile cu 25%, pieţele care au susţinut cel mai puternic acest avans fiind Irak, Africa de Sud, Turcia şi Ucraina.

Cu Oltchim în insolvenţă, Mechel cu o fabrică funcţională din trei şi Arcelor Mittal care produce la nici jumătate din capacitatea din 2007, industria locală este în declin.

Mai mult, producţia industrială, unul dintre cei mai importanţi indicatori din economie, a dat semne de oboseală anul trecut. Astfel, după doi ani de creşteri, acest indicator a fost în stagnare în primele 11 luni din 2012.

Totuşi, cel mai mare producător local de electrocasnice Arctic Gă eşti a reuşit în fiecare din ultimii ani să îşi majoreze afacerile cu 10- 20% în pofida scă derii pieţei locale de electrocasnice, a evolu ţiei slabe a consumului şi a unei pieţe a UE afla tă în continuare sub presiunea crizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO