ZF IT Generation

ZF IT Generation. Valentin Filip, managing partner, Fortech Investments: Am ajuns la o investiţie totală de 550.000 de euro în Prime Dash, start-up cu care ne-am conectat la InnovX-BCR

25 oct 2023 Autor: Adrian Seceleanu

♦ Cătălin Rus, cofondator şi chief operating officer, Prime Dash: Cred că acolo, la InnovX-BCR, a fost punctul cheie pentru a ajunge la tranzacţie.

Start-up-ul Prime Dash, fondat în Oradea, care a dezvoltat soluţii de business intelligence pentru IMM-uri dar şi o soluţie completă pentru instituţii financiare şi nefinanciare pentru digitalizarea şi managementul creditării, va primi o investiţie de 550.000 de euro de la Fortech Investments, cu care a demarat discuţiile privind tranzacţia în contextul participării la acceleratorul InnovX-BCR.

Suma pentru Prime Dash a fost suplimentată pe fondul evoluţiei bune a proiectului. „Zona în care Prime Dash activează este un domeniu important pentru noi şi o zonă în care avem experienţă. În acelaşi timp, fiind apropiaţi şi de programul InnovX-BCR, unde Prime Dash a participat, am avut ocazia să vedem evoluţia lor şi în cadrul programului şi toate la un loc ne-au dus în postura în care să discutăm despre o colaborare şi o investiţie din partea Fortech Investments. Ne-am bucurat să vedem că putem să ajutăm start-up-ul la momentul la care era şi astfel am procedat la a face o investiţie şi a sprijini evoluţia lor de până acum. Noi am mers etapizat, să spun aşa. În zona de investiţie am început cu o investiţie iniţială, după care am văzut că lucrurile evoluează bine şi am suplimentat, iar acum avem chiar un angajament care va mări suma, la un total de 550.000 de euro în funcţie de cum evoluează anumiţi indicatori. Noi suntem încrezători că vor vor fi atinşi.“

„Şi în cadrul rundei bineînţeles că au mai fost şi acţionari curenţi care au vrut să să contribuie, aşa că totalul a ajuns undeva la 600.000 de euro“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Valentin Filip, managing partner, Fortech Investments.

Cătălin Rus, chief operating officer, Prime Dash: Nu mai suntem doar în zona de business intelligence, şi avem deja clienţi în zona aceasta prin care ajutăm cu întreg procesul de creditare.

Cătălin Rus, chief operating officer, Prime Dash: Nu mai suntem doar în zona de business intelligence, şi avem deja clienţi în zona aceasta prin care ajutăm cu întreg procesul de creditare.

 

Participarea la accelerator a fost cheie pentru tranzacţie, a spus şi Cătălin Rus, cofondator & chief operating officer, Prime Dash. „Acceleratorul InnovX-BCR cred că a fost unul dintre punctele de decizie pentru investiţia de la Fortech. Noi chiar am depus şi suflet şi efort maxim să reuşim în cadrul acceleratorului. Cred că acolo, la InnovX-BCR, a fost punctul cheie pentru a ajunge la tranzacţie“. O parte din fonduri este dedicată dezvoltării produselor şi tehnologiei, a adăugat Cătălin Rus. „În ceea ce priveşte Prime Dash, o parte din fonduri este folosită pentru consolidarea produsului şi optimizarea tehnologiei. Mai mult de atât am făcut un spin off pe câteva soluţii care ne-au fost cerute de instituţiile financiare şi non-financiare cu care lucrăm, pe zona de creditare. Astăzi, Prime Dash poate să livreze o soluţie completă instituţiilor financiare pentru management, originare, evaluare financiară şi management al creditelor pentru orice instituţie care doreşte să-şi digitalizeze procesul. Aici am vrut să ajungem acum 3 ani, când am pornit proiectul. Nu mai suntem doar în zona de business intelligence, şi avem deja clienţi în zona aceasta prin care ajutăm cu întreg procesul de creditare."

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR