ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Update. Mihai Dârzan, fondator Ringhel: Vrem să atingem o cifră de afaceri de 2 mil. euro anul acesta, din care 550.000 euro vor fi generaţi de platforma PROCESIO

27 apr 2021 Autor: Ioana Nita

Compania locală Ringhel, specializată în dezvoltarea de soluţii software pentru in­dustria de energie, care de anul trecut a început să lucreze şi la dezvoltarea unei platformei bazate pe tehnologia no-code prin care angajaţii unei firme îşi pot automatiza diferite procese de business şi integra totodată diverse sisteme IT, şi-a propus ca la finalul acestui an să ajungă la o cifră de afaceri de 2 milioane euro, din care 550.000 euro vor fi generaţi de platforma no-code numită PROCESIO. Ringhel a lansat în mod privat platforma la sfârşitul lunii trecute, având deja pe lista de aşteptare sute de companii, nu doar din România, ci din diverse locuri ale lumii – Europa, Africa, Asia şi America. La finalul acestui an, compania vrea să atingă 200 de clienţi plătitori pentru PROCESIO.

„În septembrie anul trecut am lansat MVP-ul PROCESIO, am consolidat echipele din cadrul companiei, am setat organigrama companiei astfel încât oamenii cheie să fie în puncte cheie, iar în ceea ce priveşte efectiv tehnologia PROCESIO, am lansat-o în mod privat la 31 martie anul acesta şi deja avem un prim-client”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Mihai Dârzan, fondatorul Ringhel, la rubrica Start-up Update. El a adăugat că deşi compania comercializează deja platforma, aceasta nu poate fi folosită încă de oricine.

“Nu dăm încă la liber platforma, ci este o listă de aşteptare în care avem deja câteva sute de entităţi care aşteaptă să le dăm acces şi dăm acces în etape - la 10-15 entităţi deodată astfel încât să putem obţine feedback într-o măsură digerabilă pentru ca noi să putem îmbunătăţi şi reitera pe aceste feedback-uri până la 1 iulie când vrem să lansăm în mod public platforma şi tehnologia PROCESIO. Atunci oricine va putea intra pe site-ul nostru ca să îşi creeze cont şi să poată utiliza tehnologia noastră.”

Primul client al companiei pentru platforma PROCESIO este din industria energiei, acesta numărânu-se printre clienţii Ringhel pentru softurile deja existente.

“A ales să folosească tehnologia noastră pentru că vede potenţialul acestei tehnologii, beneficiile pe care le aduce această tehnologie şi evident o primă aplicabilitate în cazul acestui client este acela de a-şi notifica clienţii atunci când aceştia realizează plăţi să îi notifice automat - <<bună, mulţumim, am primit plata de la tine>>”, a explicat Mihai Dârzan. El a menţionat că în prima fază echipa PROCESIO a început să popularizeze şi să vândă platforma către clienţii deja existenţi ai companiei. Totodată, pe lista de aşteptare sunt companii din toată lumea şi din industrii variate.

“Avem de la compani care dezvoltă software personalizat pentru alte firme şi care vor să îşi optimizeze procesele, freelanceri care îşi oferă serviciile lor de dezvoltare pentru clienţii acestora şi au posibilitatea de a folosi tehnologia noastră no-code pentru a-şi fluidiza activitatea lor, pentru a livra mai repede cerinţele clienţilor lor, la firme de HR, depozite, recuperări creanţe ş.a.m.d. Apliabilitatea tehnologiei noastre este foarte largă.”

În plus, pe lângă lista de aşteptare a clienţilor propriu-zişi, Ringhel se află în prezent în discuţii şi cu o serie de parteneri prin intermediul cărora să poată scala rapid la nivelul următor, dar prin care să ţi ajute pe aceştia să îşi livreze mai repede proiectele lor cu ajutorul tehnologiei PROCESIO.

“Sunt două categorii de parteneri - parteneri care să promoveze soluţia noastră şi să o vândă mai departe, dar şi parteneri de integrare - ei au nevoie să integreze diverse sisteme. PROCESIO este gândit să integreze sisteme şi să automatizeze procese. Atunci companiile integratoare de sisteme IT exact de astfel de soluţii au nevoie pentru a-şi fluidiza activitatea şi a livra proiecte mai repede”, a subliniat fondatorul Ringhel.

Ce este şi ce face însă mai exact PROCESIO? “În primul rând PROCESIO este o platformă, dar mai presus decât orice este o tehnologie. Cu PROCESIO poţi să automatizezi procese de business sau orice proces şi să le orchestrezi. În principiu, ceea ce facem noi, pe lângă automatizarea de procese este şi partea de integrare de sisteme IT - de la un soft ERP până la servicii şi alte softuri pe care le utilizează compania sau persoana are foloseşte PROCESIO. Un sistem spre exemplu poate fi şi un serviciu de email sau un serviciu de SMS sau poate calendarul de la companie sau pe care îl foloseşte persoana respectivă”, a explicat el.

Până în prezent, pentru dezvoltarea platformei PROCESIO, compania Ringhel a investit în total 600.000 euro, atât din resurse proprii, cât şi din fondurile atrase din diferite surse. Compania a obţinut două împrumuturi de la bănci în valoare de 300.000 euro, la care se adaugă o finanţare de tip mezanin prin programul European InnoEnergy şi o finanţare de peste 500.000 euro obţinută anul trecut prin strângerea de fonduri pe o platformă equity crowdfunding. Per total, compania a atras investiţii de peste un milion de euro până acum, din care circa 60% au fost alocaţi strict proiectului PROCESIO.

“Toate aceste surse ne-au ajutat să construim şi să dezvoltăm acest proiect. Suma totală pe care noi am investit-o în tehnologia PROCESIO se situează la circa 600.000 euro la finalul anului trecut. Continuăm să investim în această tehnologie, va fi un proces continuu de cercetare-dezvoltare. În acest moment suntem listaţi pentru a doua oară pe o platformă de equity crowdfunding şi căutăm să atragem 650.000 euro din care eu personal vin cu 50.000 euro la fel ca toţi investitorii, şi pentru că am observat că există un interes foarte mare de a investi în ceea ce noi facem şi în viziunea pe care noi o avem, suntem dispuşi să mărim această sumă cu o suprasubscriere de până la 850.000 euro, deci plus 200.000 euro”, a menţionat Mihai Dârzan, adăugând că banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea businessului.

“Aici mă refer şi la partea de tehnologie pentru că vrem să consolidăm echipele de dezvoltare software şi de produs, vrem să creăm o echipă de customer succes care să asiste clienţii noştri în a folosi tehnologia noastră şi a primi şi implementa feedback-ul acestora şi o echipă de implementare pentru partenerii de implementare astfel încât să asigurăm tot suportul necesar pentru partenerii noştri. De asemenea vrem să investim destul de mult şi în partea de vânzări, de marketing, dezvoltarea echipei de vânzări şamd.”

În prezent, Ringhel are 44 de angajaţi în total, dintre care 15 fac parte exclusiv din divizia PROCESIO. La finalul acestui an, compania vrea să ajungă la o echipă totală de 60 de persoane, din care 10 vor fi alocate în plus diviziei care se ocupă de tehnologia PROCESIO.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR