ZF IT Generation

ZF IT Generation. Ruxandra Avramiuc, fondatoarea Savelit – aplicaţie mobilă pentru gestionarea finanţelor personale: Până acum am investit 300.000 de euro bani proprii în aplicaţie, însă în următorii 2 ani vrem să atragem finanţări externe de 2-3 milioane de euro pentru a putea scala la nivel internaţional

13 mar 2024 Autor: Ioana Nita

Ţinta pentru primul an de la lansare este de a ajunge la 100.000 de instalări ale aplicaţiei Start-up-ul lucrează şi la o versiune B2B a aplicaţiei, care să ajute companiile să îşi gestioneze conturile bancare şi tranzacţiile dintr-un singur loc.

Compania locală Berrystack Services, înfiinţată în urmă cu trei ani, şi-a propus să atragă investiţii de circa 2-3 milioane de euro în următorii doi ani pentru a putea scala la nivel internaţional aplicaţia Savelit pentru gestionarea finanţelor personale, pe care a lansat-o recent pe piaţă. Până acum, compania a investit circa 300.000 de euro în dezvoltarea aplicaţiei care astăzi este disponibilă în România, dar şi în Finlanda, Olanda, Germania şi în Marea Britanie.

„Până acum am investit aproximativ 300.000 de euro în finanţare internă. Avem în plan o primă rundă de finanţare externă pe care am vrea să o accesăm în a doua jumătatea anului. Practic vom investi banii atraşi în continuarea planurilor noastre de scalare internaţională pe care noi deja am început-o şi în dezvoltarea de noi funcţionalităţi - planul nostru pentru următorul an are mai multe variante, tocmai pentru că ne dorim să putem pivota uşor. De asemenea, o altă parte din suma atrasă o vom aloca către «product awareness», către campanii de marketing şi de promovare“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation Ruxandra Avramiuc, fondatoarea Berrystack Services şi Savelit. Ea a adăugat că vizează extindere în circa 15 pieţe noi până la finalul acestui an.

„Deocamdată, noi suntem prezenţi cu aplicaţia în România, Finlanda, Germania, Olanda şi Marea Britanie. Noi ne putem extinde în aproximativ 50 de ţări, însă, nu vrem să ne grăbim, ci vrem să înţelegem comportamentul şi dorinţele utilizatorului. Practic ei ne oferă de acum direcţia pentru îmbunătăţirea produsului şi vrem să ne luăm timp ca să-i ascultăm şi atunci o să lansăm piaţă cu piaţă şi sperăm noi ca în total în aproximativ 15 pieţe până la finalul anului.“

Ce face mai exact aplicaţia Savelit? Aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi conecta toate conturile bancare într-un singur loc, importând automat tranzacţiile financiare pentru a reda un raport de cheltuieli actualizat. În plus, utilizatorii pot seta bugete lunare adaptate nevoilor lor, cu alerte instantanee atunci când se depăşesc limitele stabilite.

“O funcţionalitate importantă este agregarea conturilor care permite utilizatorilor să vadă toate cheltuielile şi veniturile într -un singur loc. Utilizatorii pot seta bugete lunare adaptate nevoilor lor şi poţi seta şi notificări atunci când se depăşesc limitele. Noi oferim şi un o medie lunară pentru fiecare categorie de cheltuieli în parte. Oferim de asemenea o analiză a modului în care sunt cheltuiţi banii. Fiecare tranzacţie este plasată automat într -o categorie pe care noi o putem schimba sau personaliza. Şi astfel avem o imagine completă asupra cheltuielilor noastre”, a explicat Ruxandra Avramiuc.

Ideea din spatele aplicaţiei Savelit a venit în decembrie 2022, aceasta dezvoltându-se ca o divizie de produse proprii în cadrul Berrystack Services, companie care se axează în principal pe furnizarea de servicii de dezvoltarea software pentru diferiţi clienţi.

“Ideea Savelit a pornit într -un moment în care aveam deja o experienţă solidă în open banking, atât eu cât şi partenerul meu de business şi ulterior şi unul dintre programatori. Dorinţa noastră era să creăm o aplicaţie în care să promovăm educaţia financiară. Eu am experienţă tehnică de programator de aproximativ 10 ani. Am pornit start-up-ul Berrystack acum aproximativ 3 ani când lucram ca programator la una dintre cele mai mari companii software din lume. Am fondat compania împreună cu Cristian Popescu, care este Cloud Solution Architect”, a relatat ea.

Aplicaţia Savelit a fost lansată recent pe piaţă şi este descărcată de circa 200 de persoane pe zi, majoritatea utilizatorilor fiind din România. În decursul primului an de la lansare, start-up-ul ţinteşte să ajungă la 100.000 de instalări ale aplicaţiei.

În prezent, echipa Berrystack lucrează la îmbunătăţirea aplicaţiei Savelit şi la dezvoltarea de funcţionalităţi noi, urmând să lanseze în curând şi o funcţionalitate dedicată familiilor şi cuplurilor, dar nu numai.

“Mergem pe două variante. Odată publicarea pe site a unui conţinut educaţional cu webinarii, tutoriale, video-uri şi articole. Apoi vrem să implementăm şi un conţinut personalizat în aplicaţie, pe baza comportamentului financiar al utilizatorilor. În primul rând pentru a a-i ajuta să înţeleagă mai bine opţiunile financiare, şi în al doilea rând pentru a lua mai departe decizii informate. Pentru că noi, toţii fondatorii, avem un background tehnic, explorăm bineînţeles şi integrarea tehnologiilor emergente, cum ar fi inteligenţă artificială, machine learning şi blockchain. Şi urmează să lansăm şi funcţionalitatea dedicată familiilor şi cuplurilor”, a precizat fondatoarea Savelit.

Totodată, start-up-ul vrea să dezvolte şi o versiunea B2B a aplicaţiei, care să ajute companiile să îşi gestioneze conturile bancare şi tranzacţiile dintr-un singur loc.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR