ZF IT Generation

ZF IT Generation. Roxana Popa, Asociaţia Proiect Voiajor, şi Anca Luca, InnovX-BCR. Peste 133.000 de persoane au vizitat platforma jobs4ukr.com în primul an de la lansare

9 mar 2023 Autor: Alexandra Cepăreanu

♦ Echipa din spatele jobs4ukr.com se află în discuţii cu potenţiali parteneri pentru a aduce pe platformă angajatori cheie din anumite ţări precum Polonia sau Republica Moldova ♦ Platforma caută companii din Maramureş, Constanţa, Galaţi, Suceava care să publice oferte de angajare pentru refugiaţi.

Jobs4ukr.com, platforma de joburi pentru refugiaţii din Ucraina, lansată anul trecut de start-up-ul Jobful împreună cu programul de accelerare InnovX-BCR, a ajuns la peste 133.000 de vizitatori şi înregistrează candidaţi atât din România, cât şi din alte ţări europene, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation Roxana Popa, director executiv al Asociaţiei Proiect Voiajor.

„La un an de la lansare, jobs4ukr.com a ajuns la peste 133.000 de persoane, iar aceste persoane au vizitat platforma de peste 700.000 de ori. Avem candidaţi înregistraţi în platformă atât din România, cât şi din alte ţări din Europa, care ating un număr de circa 8.800 de persoane - un număr destul de mare pentru momentul în care suntem. De asemenea, am facilitat 4.300 de interacţiuni între angajatori şi candidaţi“, a spus Roxana Popa.

Ea a adăugat că, în prezent, platforma job4ukr.com înregistrează în prezent peste 2.000 de angajatori care au postat peste 2.800 de joburi în peste 55 de ţări şi 230 de oraşe.

Platforma a luat naştere în urmă cu un an, având ca obiectiv să ajute refugiaţii din ţara vecină să-şi găsească locuri de muncă în România sau în străinătate, în contextul războiului. „Într-un an de activitate, proiectul a scalat extrem de bine, a crescut organic. Lansarea oficială a fost pe 3 martie 2022. În trei săptămâni aveam 900 de angajatori în platformă, peste 1.000 de joburi postate de aceste companii şi circa 28.000 de utilizatori unici.“

„Deci suntem fericiţi cu proiectul, suntem fericiţi de modul în care el a crescut şi de comunităţile pe care am reuşit să le atragem acolo“, a spus Anca Luca, community manager în cadrul acceleratorului InnovX-BCR.

De asemenea, platforma a reuşit să ajute mai mulţi candidaţi ucraineni să îşi găsească locuri de muncă pe teritoriul României, dar nu numai, a mai menţionat Roxana Popa.

Roxana Popa, director executiv, Asociaţia Proiect Voiajor: Avem multe poveşti de angajare peste tot pe teritoriul României, din diverse domenii, dar şi din alte ţări.


„Nu pot oferi date privind numărul de angajări realizate prin intermediul platformei  jobs4ukr.com, însă, din discuţiile pe care le-am avut cu angajatorii şi cu ucrainenii, avem multe poveşti de angajare peste tot pe teritoriul României, din diverse domenii, dar şi din alte ţări - precum Elveţia sau multe alte locuri.“

În prezent, echipa din spatele jobs4ukr.com se află în discuţii cu potenţiali parteneri pentru a aduce pe platformă angajatori cheie din anumite ţări precum Polonia, Republica Moldova.

„Platforma este în prezent disponibilă în patru limbi - română, engleză, ucraineană şi poloneză - şi urmează să vedem ce nevoi mai apar în alte teritorii şi în discuţiile pe care le avem noi cu comunităţile“, a spus Roxana Popa.

De asemenea, în continuare, InnovX-BCR caută să atragă din ce în ce mai mulţi parteneri pentru a susţine dezvoltarea proiectului, dar şi din ce în ce mai multe job-uri care să fie publicate pe platforma jobs4ukr.com.

„Ne uităm în continuare către partenerii noştri de business, să vedem dacă mai există oportunităţi de job-uri pe care să le aducem şi să le listăm în platformă. Proiectul trebuie în continuare susţinut, iar aici este foarte important să contribuim cu cât de mult putem prin partenerii noştri“, a mai spus Anca Luca.

În unele regiuni numărul de joburi disponibile este mai mic decât cel de refugiaţi, astfel că firmele sunt invitate să publice anunţuri pe platformă dacă sunt în căutare de oameni. “Ne uitam acum cam unde sunt cele mai multe persoane care au protecţie temporară pe teritoriul României şi avem Bucureşti, Maramureş, Constanţa, Galaţi, Suceava. În unele dintre aceste judeţe oferta de muncă , cel puţin cea care este reflectată în platformă, este mică în raport cu numărul de persoane care au protecţie temporară în locurile acelea. Căutăm deci companii din Bucureşti, Maramureş, Constanţa, Galaţi, Suceava care să publice anunţuri. O să şi organizăm un târg de job-uri în Constanţa în perioada următoare. Încă n-am stabilit data, dar cred că aprilie ar fi o dată o perioadă bună înainte de începerea sezonului pe litoral. Avem un număr mare de persoane care vin în Bucureşti la consiliere cu noi, să ne întrebe de job-uri în în Constanţa astfel că am început să facem acest matching, dar cu cât e oferta mai mare, cu atât ei pot să să aplice la locurile acestea de muncă. Noi avem şi o echipă care lucrează cu angajatorii direct şi îi susţine în procesul ăsta de recrutare. Şi avem o echipă care lucrează cu refugiaţii direct şi susţinem procesul de recrutare şi noi îi ajutăm să se întâlnească chiar şi în afara platformei“, a precizat Roxana Popa.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR