ZF IT Generation

ZF IT Generation.Philip Choban, fondator şi CEO al Telios Care – soluţii de telemedicină: Vom încheia la final de an o rundă de finanţare de aproape un milion de euro. Apoi, din 2025 vrem să ne listăm pe Bursă

3 nov 2023 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul estimează că va încheia anul acesta cu venituri de un milion de euro, ţinta pentru 2024 fiind de dublare a businessului  Recent, Telios Care a bătut palma cu compania de asigurări NN, extinzându-şi astfel portofoliul pe zona B2B  În luna ianuarie, start-up-ul va lansa serviciile medicale la domiciliu în Bucureşti, după proiectul pilot desfăşurat până acum în Cluj-Napoca Telios Care va intra şi pe piaţa din Marea Britanie, unde vrea să atragă clienţi din rândul românilor stabiliţi acolo.

Start-up-ul local Telios Care, axat pe soluţii digitale şi servicii de telemedicină, va închide în luna decembrie o rundă de finanţare în valoare de aproape un milion de euro, bani care vor fi folosiţi pentru extinderea accelerată a businessului, atât la nivel local, cât şi internaţional. Runda de finanţare a fost deschisă la începutul acestui an cu ţinta de a strânge fonduri în valoare totală de 1,2 milioane de euro, însă ritmul investiţiilor în start-up-uri de tehnologie a încetinit substanţial anul acesta. Investitorul principal al acestei runde este Fortech Investments, căruia i s-au alăturat şi business angels din grupurile Growceanu şi Transylvania Angels Network (TAN), dar şi compania Telemed din SUA, care a investit 150.000 de euro.

„Am avut o ţintă de 1,2 milioane de euro pentru această rundă, iar până acum am strâns 950.000 de euro şi am decis să o închidem la final de an pentru că din 2024 vrem să ne pregătim pentru listarea pe bursă în 2025, pe piaţa Aero“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Philip Choban, fondator şi CEO al Telios Care.

Până acum, investiţiile în Telios Care pe plan local totalizează 1,75 mil. euro, ultima rundă de finanţare, în valoare de 1,3 mil. euro, derulându-se în 2021.

Anul acesta, start-up-ul a reuşit să crească substanţial în mod organic, urmând să încheie 2023 cu venituri de circa un milion de euro.

Telios Care are în prezent înregistraţi în platformă 120 de medici cu care colaborează pentru 26 de specializări medicale, aproape dublu faţă de anul trecut. În plus, start-up-ul a început să colaboreze şi cu asistente odată ce a început proiectul pilot pentru vizite medicale la domiciliu în Cluj-Napoca în toamna aceasta, serviciu care urmează să fie lansat şi în Bucureşti la începutul anul viitor. În ceea ce priveşte numărul de cazuri medicale pentru care se oferă servicii de telemedicină prin Telios, acesta a ajuns la 4.000 pe lună.

Principalii clienţi ai platformei de telemedicină Telios Care sunt companiile de asigurări, la care se adaugă şi corporaţiile pe segmentul B2B, însă odată cu lansarea serviciului de vizite medicale la domiciliu, start-up-ul intră şi pe segmentul B2C.

“Compania de asigurări NN a semnat cu noi pentru anul viitor, deci acum colaborăm cu 6 din 9 companii de asigurări de pe plan local. Practic, avem deja semnate contracte care ne vor aduce o creştere de 120% în 2024”, a punctat Choban, adăugând că pentru anul viitor ţinteşte atingerea pragului de două milioane de euro ca cifră de afaceri.

Un pilon în strategia de creştere a Telios Care va fi şi intrarea pe pieţele din străinătate, start-up-ul alegând Marea Britanie ca primă ţară pentru extindere datorită numărului mare de români stabiliţi acolo care au nevoie de consultaţii medicale oferite de medici români.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR