ZF IT Generation

ZF IT Generation. Mălina Turcuţ, country manager Platforma fintech Prime Dash ţinteşte o dublare a evaluării în acest an, la 7 milioane de euro. În momentul de faţă cel mai mare client din România cu care colaborăm este Banca Transilvania

15 sep 2020 Autor: Adrian Seceleanu

„În momentul de faţă cel mai mare client din România cu care colaborăm este Banca Transilvania. Am început colaborarea în luna iunie şi ne dorim să extindem gama de produse şi strategia împreună cu BT în viitorul apropiat.“

Prime Dash, un start-up local fintech fondat în 2012, care a dezvoltat o serie de soluţii de business intelligence care folosesc tehnologii precum inteligenţa artificială sau robotic process automation (RPA) pentru automatizarea proceselor decizionale şi operaţionale, are în plan să obţină în acest an o nouă finanţare pentru a-şi continua expansiunea pe plan internaţional.

„Scopul nostru ca şi echipă este creştere a evaluării companiei de la 3,5 milioane de euro cât este în prezent până la 7 milioane de euro până la finalul anului. Este un obiectiv foarte important pentru noi pentru care am muncit întregul an astfel că suntem sigur că îl vom şi atinge.

Ţinta noastră este astfel de a lua noi finanţări până la finele anului. Obiectivul nostru este ca finanţarea să aibă o valoare de cel puţin 1,5 milioane de euro“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Mălina Turcuţ, country manager, Prime Dash. „Finanţarea va veni de pe piaţa europeană. SSIF Goldring sunt partenerii noştri în momentul de faţă, ei ne vor atrage investiţiile private şi tot împreună cu ei ne pregătim şi pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti în următorii doi ani de zile“, a adăugat ea.

Până în prezent compania a investit circa 1,5 milioane de euro, iar finanţările obţinute până în prezent au fost în jur de un milion de euro. „Investiţiile s-au efectuat pe toată perioada desfăşurării activităţii şi se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro. Compania este evaluată în prezent la 3,5 milioane de euro. Au existat o serie de investiţii făcute anul acesta şi am ales să acceptăm acele investiţii prin care să devenim parteneri strategici, nu doar să obţinem acele runde de investiţii şi să avem acele finanţări. Finanţările obţinute până acum de companie se situează în jurul sumei de un milion de euro. Finanţările au fost obţinute de la entităţi din Europa“.

Ce face mai exact platforma dezvoltată de companie?

„Prime Dash este o aplicaţie inteligentă de analiză a unui business accesibilă oricărui antreprenor din România, care facilitează luarea celor mai bune decizii cu ajutorul inteligenţei artificiale. Există o serie de module dezvoltate. Pe lângă cele 20 de module destinate rezolvării problemelor de natură financiară Prime Dash permite utilizatorului să-şi controleze rezultatele financiare printr-un instrument care ajută la reducerea cheltuielilor, previzionarea veniturilor, şi în final obţinerea unei marje de profit mai mari. Componenta de inteligenţă artificială are un rol strategic aici, facilitând simularea scenariilor financiare şi oferă un plan pentru atingerea obiectivelor financiare şi de business. Sunt două aspecte importante care ne diferenţiază de un soft tradiţional de business intelligence - în primul rând consultantul financiar virtual bazat pe AI care intervine cu sfaturi acolo unde utilizatorul nu ar putea să identifice rutele detectate de către AI iar în al doilea rând capabilitatea softului de a permite simularea scenariilor financiare şi vizualizarea în timp real a impactului deciziilor luate. Prime Dash este practic un ecosistem de soluţii financiare care se adreseză atât marilor instituţii financiare cât şi companiilor care folosesc activităţi de creditare comercială şi care permit procesarea automată a unui volum foarte mare de date“.

 

Ce a mai declarat Mălina Turcuţ:

â–º ÃŽn momentul de faţă Prime Dash este prezent nu doar în România ci ÅŸi în SUA ÅŸi în Senegal, urmând ca anul viitor să ne extindem în centrele financiare strategice precum Germania, FranÅ£a ÅŸi Marea Britanie. Totodată avem în vedere ÅŸi deschiderea pe pieÅ£ele din Orientul Mijlociu ÅŸi cochetăm ÅŸi cu ideea de a ne îndrepta către ţările arabe.

â–º Numărul clienÅ£ilor se ridică pentru România la câteva sute. Având în vedere că Å£intim băncile ÅŸi că suntem un start-up, previzionăm că vom ajunge la câteva mii în viitorul apropiat.

â–º ÃŽn momentul de faţă cel mai mare client din România cu care colaborăm este Banca Transilvania. Am început colaborarea în luna iunie ÅŸi ne dorim să extindem gama de produse ÅŸi strategia împreună cu BT în viitorul apropiat.

â–º Se plăteÅŸte o licenţă lunară, dar modelul de business variază în funcÅ£ie de clienÅ£ii cu care colaborăm ÅŸi strategia pe care o avem în vederea dezvoltării produselor.

â–º Abonamentul lunar este de 39 de dolari pe lună, în funcÅ£ie de strategie ÅŸi în funcÅ£ie de produsele ÅŸi modulele care se achiziÅ£ionează sigur că se discută ÅŸi se poate negocia.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR