ZF IT Generation

ZF IT Generation. Investor Watch. Florin Pop, business angel: Până acum am investit circa 200.000-250.000 euro în start-up-uri de tehnologie

1 oct 2021 Autor: Ioana Nita

Cea mai mare participaţie a lui într-un start-up tech este în proiectul local de telemedicină Telios.

Florin Pop, fondator al Primainvest Capital Management şi membru în cadrul grupului de business angels Transylvania Angels Network, şi-a diversificat în ultimii ani plasamentele, începând să investească tot mai mult în start-up-uri de tehnologie, înainte fiind axat în principal pe investiţii la bursă, iar până în prezent a alocat un buget de circa 200.000-250.000 euro în finanţarea de proiecte tech. Printre acestea se numără start-up-ul de telemedicină Telios, aplicaţia pentru rezervări BOOKR, soluţia de live video streaming StageMe.Live, soluţia bazată pe inteligenţă artificială AiVA şi în soluţia Nifty Learning.

„În ultimii doi ani am diversificat şi am investit mult în start-up-uri de tehnologie. Cred că mai bine de jumatate suma totală de circa 200.000-250.000 euro a fost investită în ultimii doi ani. Practic, ce s-a întâmplat în cazul meu este că mi-am crescut şi profilul de risc. Se spune că odată cu trecerea timpului sau cu avansarea în vârstă, profilul de risc al unui investitor scade. În cazul meu s-a întâmplat invers, pentru că am crescut profilul meu de risc. Practic, la nivelul portofoliului meu global, am luat din zone cu risc mai scăzut şi am dus către angel investing şi către zona aceasta de start-up-uri, unde profilul de risc este mult mai ridicat. Este vorba şi de o dorinţă a mea legată de a face parte din proiecte importante, din echipe care pot să inoveze, care pot să scaleze produse şi acest lucru mă atrage foarte mult şi mă duce şi în zona asta de investiţii cu profil de risc mai ridicat. Deci practic mai bine de jumătate din aceste participaţii în proiecte tech din portofoliul meu, sunt din ultimii doi ani şi acest lucru se datorează şi faptului că întreg ecosistemul de start-up-uri a scalat foarte mult în ultimii doi ani”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Investor Watch, Florin Pop.

El a adăugat faptul că dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri tech din România se observă în numărul mare e proiecte pe care trebuie să le selecteze în cadrul grupului de investitori de tip „angel” din care face parte.

„În cadrul clubului Transylvania Network avem o întalnire lunară şi în fiecare lună prezentăm în medie 3 sau 4 start-up-uri membrilor clubului. Dacă anul trecut aveam de ales probabil între 5-6 start-up-uri, astăzi sau la ultima întalnire de luna aceasta, care a avut loc chiar luni, noi am avut 15 start-up-uri din care să selectăm trei pe care să le prezentăm membrilor. Deci este un trend incontestabil de creştere al numărului de start-up-uri, al valorii finanţărilor în  start-up-uri de la un an la altul şi accelerat în ultimii doi ani.”

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR