ZF IT Generation

ZF IT Generation. Dr. Ion-Gheorghe Petrovai, cofondator FreshBlood HealthTech, organizaţie pentru susţinerea start-up-urilor medtech: Start-up-urile şi echipele de cercetare din România pot atrage finanţări de la câteva zeci de mii de euro până la milioane de euro cu ajutorul programelor europene EIT Health

26 iun 2020 Autor: Ioana Nita

♦ În programele EIT Health au fost alese anul acesta în total patru start-up-uri şi patru consorţii de cercetare.

Start-up-urile şi echi-pele de cercetare din România pot atrage finanţări de la câteva zeci de mii de euro până la milioane de euro cu ajutorul programelor europene EIT Health, anul acesta fiind deja alese patru start-up-uri locale şi patru 4 consorţii cu potenţial în domeniul sănătăţii din Ro­mânia.

„Dacă tu ai o idee, un start-up sau deja un produs poţi participa la dife­ritele competiţii sau programe de sprijin pe care EIT Health le propune prin intermediul membrilor săi pentru a-ţi dezvolta start-up-ul. Avantajul nu ar fi doar partea de finanţare – sunt programe în care poţi câştiga de la 10.000 euro până la 50.000 euro într-un an, ci mare avantaj este că aceştia sunt smart-money. În sănătate de foarte multe ori chiar dacă ai bani trebuie să vorbeşti cu cei care te pot ajuta să îţi creşti proiectul. Noi le spunem smart-money pentru că îţi deschid uşi care altfel ar fi foarte greu de deschis“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation dr. Ion-Gheorghe Petrovai, co­fondator al FreshBlood HealthTech şi director de proiect EIT Health Hub în cadrul FreshBlood HealthTech. Aceasta din urmă este o organizaţie care îşi propune să ajute inovatorii din sănătate, indiferent că sunt medici, cercetători sau start-up-uri.

„Acesta este rolul pe care ni l-am asumat acum patru ani când ne-am fondat. Totodată, din 2018, o organizaţie europeană EIT Heath – o divizie a European Innovation and Research Institute, operează în România prin intermediul nostru. Facilităm accesul inovatorilor din România la programele pe care le propune EIT Heath“, a explicat el.

Oferta de programe EIT Health se împarte pe trei direcţii – educaţie, accelerator pentru start-up-uri şi un program dedicat proiectelor de cercetare-dezvoltare din domeniul medtech.

„Al trelea program, cel de sprijinire a proiectelor inovatoare. Practic, până acum au existat deja două call-uri, anul trecut şi anul acesta, în care consorţii din România care vin pe piaţă cu o inovaţie, nu trebuie neapărat să fie start-up-uri, dar trebuie să funcţioneze ca un consorţiu şi să aibă minim o universitate membru, au fost acceptate în program.“

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR