ZF IT Generation

ZF IT Generation. Cristian Dascălu, cofondator Techcelerator: 25% din start-up-urile cu care am lucrat până acum sunt din zona fintech. Acum avem un program special pentru acestea

16 sep 2020 Autor: Ioana Nita

Start-up-urile fintech alese în program pot obţine finanţări de până la 200.000 euro.

Techcelerator, cel mai activ program de accelerare pentru start-up-urile locale de tehnologie, se va concentra în perioada următoare pe identificarea de start-up-uri din zona fintech, proiectele cele mai bune având şansa să obţină finanţări de până la 200.000 euro. De la înfiinţarea sa în urmă cu doi ani şi jumătate şi până în prezent, Techcelerator a avut o abodare generalistă în ceea ce priveşte domeniile tech, însă acum acesta a pregătit un program special pentru soluţiile noi din zona financiară, numit NEXT FinTech.

„Până acum am mers pe o abordare oarecum generalistă în termen de industrii şi în contextul acesta am avut companii care au aplicat şi din zona de fintech. Până la momentul de faţă noi am lucrat cu apro­ximativ 40 de com­panii şi nu­mărându-le sunt undeva către 10 din zona fintech. Vedem o consolidare pe zona de fintech, aproximativ 25% din start-up-uri fiind în această zonă, iar o altă mare parte din zona de deep tech şi apoi altele. Deci zona fintech a fost şi visăm să fie în continuare o componentă importantă a portofoliului nostru şi de aceea venim şi cu acest program ţintit pentru că credem că sunt şi mai multe oportunităţi de investiţii şi mai ales, în această perioadă companiile ar trebui să adreseze componentă de fintech şi de ce nu, acesta să reprezinte un moment în care şi mai multe companii de tehnologie din România să iasă în regiune şi pe piaţa globală”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Cristian Dascălu, cofondator Techcelerator şi partener Gapminder. El a adăugat că programul Techcelerator dedicat start-up-urilor fintech se axează pe mai multe segmente din piaţă.

„Abordarea noastră se concentrează pe zona de finanţare alternativă pentru IMM-uri, cât şi pe zona de e-commerce şi finanţare alternativă pentru retail, plăţi contactless, servicii financiare personale şi digitale, customer experience şi loyalty şi mergem şi înspre zona de pieţe de capital şi management de portofoliu datorită tuturor elementelor europene, open banking şi noi sisteme de management financiar, securitate şi prevenire fraude, care sunt tot timpul în atenţia bancherilor şi partea de blockchain, date şi analize predictive, precum şi pe componenta RegTech, PropTech şi InsurTech.”

Programul de accelerare Techcelerator de­di­­­cat zonei fintech va dura 10 săp­­­­tămâni, în perioada octombrie 2020-ianuarie 2021, şi se va desfăşura într-un mix online-offline.

Cu sprijinul unor parteneri-companii şi a aproximativ 60 de mentori şi business angels români şi străini.

„Cel mai important este termenul de aplicare - aşteptăm companiile să aplice până în data de 2 octombrie pentru a le trece printre o prima rundă de preselecţie şi apoi împreună cu zoan de susţinători ai programului să putem alege circa10 companii care să treacă prin program. Este vorba de un program care se întinde pe aproximativ 10 săptămâni în octombrie, noiembrie decembrie şi ianuarie. Avem un demo day plănuit pentru pentru ianuarie. Îi avem alături de susţinători ai programului pe cei de la Fondului European pentru Europa de Sud-Est din Luxemburg cu care ne întâlnim pe o viziune similară - şi ei au în viziunea lor susţinerea antreprenorilor şi IMM-urile, chiar sunt activi pe piaţa din România prin intermediul băncilor de aici de multă vreme. Este un program foarte orientat pe creşterea părţii de vânzare mai ies în zona de B2B”, a menţionat el.

Până la sfârşitul programului, în funcţie de progresele înregistrate, startup-urile sunt eligibile să primească până la 200.000 de euro din partea partenerilor de investiţii GapMinder VC, TechAngels, SeedBlink şi a altor investitori regionali.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR