Caută doar în titlu
ZF IT Generation

ZF IT Generation. Claudia Budimir, cofondator PolyMore lucrează la o soluţie ce foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice

06.08.2020, 08:00

PolyMore, o echipă formată din mai mulţi studenţi din Timişoara, lucrează la o soluţie ce foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru a opti­miza gestionarea deşeurilor plastice.

„Scopul proiectului nostru este acela de a optimiza procesul de sortare din industria României de reciclare a deşeurilor. Noi am identificat problema aceasta pe piaţa din România şi ne-am gândit să venim cu o soluţie, mai degrabă un algoritm prin care să optimizăm acest proces de sortare. Tehnologia este pe primul loc pentru că vrem să facem tot acest de sortare printr-un algoritm de inteligenţă artificială şi vrem ca acest algoritm să fie implementat ulterior pe o cameră cu raze UV care ne va ajuta în îmbunătăţirea procesului de sortare”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Claudia Budimir, cofondator, PolyMore.

„Ne-am gândit şi la deşeurile menajere dar este o parte foarte greu de abordat momentan pentru că ţine foarte mult şi de oameni. “

Momentan ne-am gândit să ne axăm pe deţeurile industriale şi de plasticul care provine de exemplu din ambalaje de resturi de la anumite electronice. Sunt multe firme care se ocupă şi se folosesc foarte mult de plastic şi mult plastic ajunge să fie aruncat pentru că nu se mai foloseşte şi fiind contaminat sau sortându-se greşit se pierde foarte mult material care s-ar putea recicla mai apoi. Dorim să dezvoltăm un dispoztiv hardware pe lângă platforma software. Facem demersuri pentru implementarea părţii de hardware”, a adăugat ea.

Clienţii potenţiali ai PlyMore sunt firmele care se ocupă de colectarea deşeurile spre reciclare.

„Proiectul în stadiul de schiţă, într-un stadiu destul de avansat. Suntem în tratative cu câteva firme să montăm o cameră astfel încât să optimizăm algoritmul nostru de detecţie pentru că ne trebuie cât mai multe date pentru a <<antrena>> acest proces. În toamnă avem etapa intermediară la Innovation Labs şi până atunci ne dorim să avem un prototip”, potrivit Claudiei Budimir.

 

 

O campanie Ziarul Financiar și Banca Transilvania
Innovation Partner:
Partener:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.