ZF IT Generation

ZF IT Generation. Alexandru Piele, fondator Actevanzarimasini.ro, platformă pentru contracte auto: Avem nevoie de o finanţare de până la 50.000 euro pentru a ajunge cunoscuţi la nivel naţional

27 oct 2020 Autor: Ioana Nita

Platforma urmează să fie lansată în circa 2 săptămâni, iar până la finalul anului, start-up-ul estimează că va fi utilizată de circa 5.000 de persoane

Start-up-ul local Acte Vânzări Maşini, care a dezvoltat o platformă online pentru generarea automată a actelor necesare în procesul de vânzare-cumpărare a unui autovehicul, are nevoie în prezent de o finanţare cuprinsă între 30.000 – 50.000 euro pentru a aloca resurse materiale şi pentru promovare astfel încât platforma să ajungă să fie folosită la nivel naţional.

„Iniţial, ne gândeam că nu o să avem nevoie de finanţare, având şi resurse proprii la dispoziţie, însă acum am realizat că o finanţare ne-ar ajuta să accelerăm procesul pentru că momentan dezvoltăm doar noi, două persoane, platforma. Credeam că în primul rând ne-ar ajuta o persoană pe partea de marketing. Noi am fost în discuţii avansate cu nişte investitori, însă ne ofereau doar partea financiară. Partea financiară este bună, dar pe noi ne interesează foarte mult şi cunoştinţe pe partea de marketing“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Alexandru Piele, fondator al Actevanzarimasini.ro. 

„În funcţie de cât de mult s-ar implica şi investitorul, am avea nevoie între 30.000 – 50.000 euro, bani pe care i-am folosi strict pe partea de marketing pentru a reuşi să devenim cunoscuţi la nivel naţional“, a completat el.

Platforma a trecut deja de stadiul de MVP şi urmează să fie lansată în circa două săptămâni, până acum dezvoltarea acesteia fiind realizată din resurse proprii.

Ce poate face însă un utilizator cu ajutorul actevanzarimasini.ro? „În funcţie de stadiul în care se află, utilizatorul primeşte o listă personalizată cu ce are de făcut pentru că sunt destul de mulţi paşi pe care trebuie să îi urmeze atunci când vinde/cumpără o maşină - instituţii la care trebuie să meargă, ş.a.m.d. Ulterior, dacă nu a făcut deja contractul de vânzare-cumpărare pentru maşină, intră la noi pe platformă, completează datele din buletin şi din cartea maşinii, iar noi generăm automat contractul“, a explicat Alexandru Piele.

Pentru generarea contractului, start-up-ul va percepe un tarif fix de 35 lei, iar restul serviciilor vor fi gratuite.

„Dacă într-un birou fizic procesul durează în jur de 30 min, prin intermediul platformei noastre toate documentele necesare pot fi realizate în mai puţin de cinci minute, iar costul este cu 30% mai mic“, a punctat el.

Până la finalul acestui an, start-up-ul ţinteşte să atragă circa 5.000 de clienţi.

„Deşi pandemia de COVID-19 ne-a afectat şi nouă businessul în condiţiile în care numărul de maşini înmatriculate a scăzut la jumătate, suntem totuşi destul de încrezători. Singura provocare este să câştigăm încrederea clienţilor şi să afle de noi. Aproximativ 30-40% dintre cei care au nevoie de un contract de vânzare-cumpărare vin în afara orelor de program, deci noi am fi cea mai bună opţiune pentru 30-40% din ei“, a precizat fondatorul Actevanzarimasini.ro.

Ideea dezvoltări unei astfel de platforme a apărut în urmă cu trei ani, din experienţa proprie în cadrul unui birou fizic, deţinut de familia lui Alexandru Piele, în care se realizează contracte de vânzare-cumpărare pentru maşini.

„Noi avem o firmă de 20 ani şi am observat câteva probleme pe care le întâmpinam cu clienţii noştri – foarte mulţi veneau în weekend pentru că de obicei când cumperi sau vinzi o maşină nu se nimereşte poate să fie chiar în zona ta, iar în cursul săptămânii eşti la serviciu, aşa că foarte mulţi clienţi ne sunau după orele de program, când biroul nostru era închis. Ne-am gândit că i-am putea ajuta foarte mult dacă am găsi o soluţie prin care ei să poată face contractele şi în afara orelor de program.“

De la idee până la dezvoltarea platformei au mai trecut însă doi ani, iar în urmă cu un an, a prins viaţă pentru prima dată proiectul Actevanzarimasini.ro.

„Atunci am făcut însă ceva ce nu era foarte bine scalabil. Am renunţat la acea primă versiune până în prag de Innovation Labs anul acesta, când ne-am apucat şi am rescris totul de la zero, iar versiunea de acum este mult mai scalabilă. Deci, seşi ideea mi-a venit acum trei ani, de şase luni lucrăm intens la platformă“, a menţionat Alexandru Piele.

El a adăugat că pentru viitor, peste circa 2-3 ani când Actevanzarimasini.ro va fi un business sănătos, se gândeşte să iniţieze şi alte proiecte prin care să reducă nivelul de birocraţie pe alte segmente de piaţă.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR