ZF IT Generation

ZF IT Generation. Alexandru Holicov, fondator & CEO, platforma edtech Adservio: Colaborăm cu Microsoft pentru a integra tehnologia OpenAI în anumite module ale platformei

5 mar 2024 Autor: Adrian Seceleanu

♦ La jumătatea acestui an compania va analiza dacă o nouă rundă de finanţare este oportună.

Platforma educaţională Adservio se află în discuţii cu reprezentanţi ai gigantului american Microsoft pentru a integra tehnologia OpenAI - „părintele ChatGPT“ - în anumite module ale platformei, pentru a le permite clienţilor să valorifice mai bine datele existente în cadrul aplicaţiei.

„În acest moment căutăm împreună cu specialiştii de la Microsoft să integrăm OpenAI, inteligenţa artificială de la OpenAI în anumite module din cadrul platformei Adservio, pentru că noi stocăm foarte multe date, generăm foarte multe statistici la nivel de şcoală sau la nivel de oraş, pentru că avem oraşe întregi digitalizate. Adică volumul de date este foarte mare şi putem cu ajutorul inteligenţei artificiale să structurăm mai bine aceste date şi să le oferim utilizatorilor noştri analize valoroase la nivel de predicţie pe anumite lucruri şi perspective mult mai mai limpezi“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Alexandru Holicov, fondator & CEO al Adservio.

Fondatorul Adservio a adăugat că la jumătatea acestui an compania va analiza în ce măsură ar fi necesară organizarea unei noi runde de finanţare. „În acest moment noi ne finanţăm din ceea ce facem şi suntem OK, avem un plan. În funcţie de cum se întâmplă lucrurile, vom analiza la mijlocul anului dacă avem nevoie de o rundă de finanţare şi vom începe discuţiile în această direcţie. Dar momentan noi ne dorim să creştem prin forţe proprii şi am reuşit să facem asta de când am luat runda de finanţare de la Catalyst România în 2022. Avem creştere de la an la an şi acum suntem entuziasmaţi pentru că avem încă două produse în portofoliu (Adservio pentru universităţi şi pentru companii - n. red.) care vor începe să aducă venituri în companie“, a spus Alexandru Holicov.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR