ZF IT Generation

Adrian Dinu, fondator Creasoft: Am creat o soluţie de pontaj wireless folosită în prezent de peste 260 de companii din România şi creştem în fiecare lună

21 feb 2020 Autor: Ioana Nita

Anul trecut, sistemul de pontaj wireless a generat venituri de 2 mil. lei şi un profit de 300.000 lei.

Compania locală Creasoft a investit circa 500.000 euro la început pentru dezvoltarea unei soluţii de pontaj wireless care este folosită în prezent de aproximativ 260 de firme din România din diverse industrii – de la bănci şi multinaţionale la restaurante şi firme de construcţii.

„În prezent creştem cu circa 600-650 de angajaţi noi pe lună care folosesc sistemul nostru de pontaj wireless. Există foarte multe companii care au foarte multe zone cu acces securizat. Spre exemplu, o bancă are foarte multe restricţii şi nu orice angajat are acces pe o anumită uşă. Toată partea de personalizare a sistemului este la latitudinea clientului, în funcţie de necesităţile lui“, a declarat Adrian Dinu, fondatorul Creasoft.

El a înfiinţat compania şi a început dezvoltarea soluţiei după ce a vândut o altă firmă către Arobs Transilvania în 2018.

„În 2002 am fondat compania SAS Grup, care a ajuns lider pe piaţa sistemelor de monitorizare de vehicule prin GPS. În 2018 am vândut compania către Arobs Transilvania, iar banii pe care i-am câştigat astfel i-am reinvestit tot în zona de IT şi tehnologie, unde aveam deja experienţă de 17 ani, şi anume în această soluţie de pontaj wireless şi nu numai, dar aceasta înre­gistrează cea mai mare creştere“, a relatat el.

Cum funcţionează însă soluţia de pontaj wireless dezvoltată de Creasoft? „Soluţia se bazează pe transmiterea de date prin wireless sau prin GSM. Aşa se diferenţiază faţă de ce există acum pe piaţă. Cu alte cuvinte, iei un dispozitiv, îl pui pe uşă cu două cititoare de RFID, iar în momentul în care l-ai alimentat el merge. Ai o interfaţă web securizată, ai user şi parolă şi îţi setezi tu singur ce cartele vrei să intre/iasă ş.a.m.d.“, a explicat Adrian Dinu. El a adăugat că pentru cei care nu au acces la internet wireless, există varianta GSM, aceasta fiind foarte utilă în domeniul construcţiilor, unde companiile au şantiere în diferite zone unde nu au internet wireless sau posibilitatea de a pune cabluri în acel loc.

„Toate datele de acces sunt stocate, fiecare client având propria bază de date în Microsoft Azure. Pe baza datelor stoate, soluţia software generează rapoartele cu privire la timpul petrecut de angajaţi la serviciu.“

Totodată, sistemul de pontaj Creasoft format din echipamentele hardware şi soluţia software, include şi o soluţie de pontaj mobil pentru angajaţii din diferite industrii care lucrează remote.

Cât costă însă implementarea sistemului de pontaj wireless Creasoft? “Un dispozitiv costă 150 euro, la care se adaugă licenţa lunară pentru fiecare angajat şi costul pentru cardurile de acces – 1,2 euro/cartelă”, a precizat fondatorul Creasoft.

Anul trecut, sistemul de pontaj wireless dezvoltat de Creasoft a generat venituri de 2 milioane lei şi un profit este de circa 300.000 lei.


Urmăreşte zilnic emisiunea pe www.zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar de la ora 19.00 sau accesează platforma www.zf.ro/zf-it-generation

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR