ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank. Vlad Mihălăchioiu, The Villa: Creşte interesul pentru evenimente în imobile istorice. Atunci când clădirea devine „the villa“, valoarea proprietăţii creşte în timp, dar şi zona în care se află, deoarece se creează vad comercial.

13.10.2023, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Vlad Mihălăchioiu, fon­dator al the villa event house & Romanian Business Club, explică în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România, un proiect ZF&CEC Bank, faptul că multe dintre imobilele istorice au potenţial de a fi trans­formate în centre de eve­nimente, în condiţiile în care acestea vin cu o poveste în spate şi contribuie la valoarea evenimentului. Din acest motiv, multe imobile istorice vor deveni atractive pentru investitori care să le cumpere, să le restaureze şi să le readucă în circuitul economic.

„Brandul The Villa aduce la viaţă clădiri monument istoric. Ideea a plecat în urma unei vizite la Londra în 2018, la o petrecere într-o vilă istorică. Atunci am decis să aducem în România acest concept - vile istorice în care să fie organizate evenimente. Proiectul vilei de acum a plecat în 2021 - o proprietate fără nume din zona Pieţei Romane. Pasul următor a fost extinderea - acolo deja 450 de metri pătraţi nu mai erau suficienţi. Am căutat noi proprietăţi pentru un spaţiu de evenimente. Pornind de pe canalele clasice, am găsit o nouă proprietate ofertantă. Aşa am găsit imobilul din Negustori 16. Este casa în care a trăit Dimitrie Bolintineanu. A fost cumpărată în 2018 de o companie care a intrat în acest domeniu şi care a investit în restaurare peste 2 mil. euro“, a spus Vlad Mihălăchioiu.

El explică faptul că în acest caz „diferenţa de a închiria metri pătraţi şi de a pune la punct o poveste reprezintă o diferenţă mare. Este ca o diferenţă dintre o clădire de birouri şi un spaţiu de evenimente. Atunci când clădirea devine «the villa», valoarea proprietăţii creşte în timp, dar şi zona în care se află, deoarece se creează vad comercial“.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank