ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank. Iulian Pleşcan, Clinicile Ares: Avem în plan o extindere în fiecare judeţ. Cererea de servicii medicale este în creştere din cauza amânărilor pe fondul pandemiei

08.09.2020, 00:07 Autor: Bogdan Alecu

♦ Anul acesta clinicile Ares vor închide la circa 6.000 de intervenţii, chiar dacă numărul de pacienţi a fost mai scăzut ♦ „Acum a început să crească pe măsură ce criza Covid-19 este mai bine gestionată. Nimeni nu intră în spital fără un test, iar până când iese testul stă izolat“

Centrele medicale Ares, specializate în domeniul cardio­logiei inter­ven­ţio­nale şi radiologiei inter­ven­ţionale, dezvoltate de mai mulţi medici români, au în plan des­chiderea de noi centre la nivel naţional, în condiţiile în care pandemia a dus la o creştere a cererii de servicii medicale. 

Recent, în acţionariatul Centrelor Ares a intrat fondul de investiţii american Highlander, tranzacţie care va influenţa dezvoltarea companiei româ­neşti, potrivit reprezentanţilor Ares.

„În primele şapte luni ale acestui an am avut un număr mai scăzut de pacienţi decât în perioada similară a anului trecut, dar acum pacientul are nevoie de proceduri mai complexe. Pacientul a stat prea mult acasă, nu s-a îngrijit în această perioadă iar când ajunge la noi, vedem o agravare. Dacă în­ainte pacientul venea cu o durere în piept, stătea 24 de ore în medie, acum stă cel puţin 48 de ore şi este mai com­pli­cat din punct de vedere medical“, a subliniat Iulian Pleşcan, chief development & marketing officer, Ares Group. În aceste condiţii, pe fon­dul creşterii complexităţii, şi veni­tu­rile reţelei au urcat. 

„Datorită intervenţiilor mai complicate vom avea şi venituri mai ridicate. Momentan acestea au crescut cu 30% în primele şapte luni faţă de pe­rioada similară din 2019, însă creş­te­­rea vine şi din faptul că ne-am consolidat pe piaţă“, a spus directorul de dezvoltare. 

În prezent, Centrele Ares îşi desfă­şoară activitatea în cadrul Spitalului Monza Bucureşti, Centrele Monza-Ares Constanţa, Spitalul Monza-Ares Cluj şi în spitalul Ponderas, din cadrul reţelei Regina Maria.

„Noi vrem în continuare să deschidem noi centre, atât în spitale private cât şi de stat. Ce facem noi este mai necesar acum ca oricând în România. pacienţii  trebuie să aibă o soluţie rapidă pentru problemele cardiace. Acum în spitalele de stat sunt trataţi mai puţini pacienţi şi situaţia nu este deloc roz“, a spus Iulian Pleşcan. „Vizăm şi alte oraşe. La Constanţa, singurul centru de angiografie este la Spitalul Judeţean şi este un centru Ares. Noi tratăm toate cazurile de infarct. Acolo tratăm 1.000 de cazuri de infarct. Acum urmărim mai multe oraşe, dar nu excludem Timişoara. Noi vrem să avem centre în fiecare judeţ şi începem cu cele descoperite. Noi vrem să acoperim acum Craiova, un oraş mare, într-o zonă mare, unde sistemul nu este foarte bine pus la punct, încă este loc de dezvoltare. Dacă Bucureştiul arată cumva, în ţară lucrurile stau altfel“, a subliniat Pleşcan. 

Anul acesta clinicile Ares for închide la circa 6.000 de intervenţii, chiar dacă numărul de pacienţi a fost mai scăzut. „Acum a început să crească pe măsură ce criza Covid-19 este mai bine gestionată. Nimeni nu intră în spital fără un test, iar până când iese testul stă izolat“, a spus directorul de dezvoltare. 

În ceea ce priveşte a doua jumătate a anului, cu noile măsuri de relaxare în ciuda faptului că numărul zilnic de noi îmbolnăviri de Covid-19. 

„În primul rând trebuie deschise spitalele publice şi private la capacitate maximă în această perioadă. Nu ştiu dacă va creşte numărul cazurilor pentru că nu suntem specialişti în acest domeniu. În domeniul cardiologiei intervenţionale ne aşteptăm la o creştere de 20% a numărului pacienţilor, mai ales a celor restanţi“, a subliniat Iulian Pleşcan.

 

Grupul Ares în cifre

►6.000 de intervenţii sunt realizate anual în clinicile Ares

►23,4 mil. lei a fost cifra de afaceri a Centrelor Ares în 2019

►2,1 mil. lei profit net în 2019'

 

Cu ce probleme se confruntă

►Digitalizarea în perioada pandemiei şi legislaţia nu permite în cazul cardiologiei gestionarea  de la distanţă

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank