ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România!, un proiect ZF şi CEC Bank. Emanuel Poştoacă, Nordis Group: Vom investi 50-60 mil. euro în următorii doi ani pentru două proiecte cu camere de hotel şi apartamente în Sinaia şi în nordul Bucureştiului

03.09.2020, 11:40 Autor: Alex Ciutacu

Nordis Group va finaliza construcţia proiectului Nordis Mamaia în 2021 şi a vândut deja 90% din proiectul care cuprinde 1.400 de apartamente şi camere de hotel.

Dezvoltatorul imobiliar Nordis Group va investi circa 50-60 mil. euro în următorii doi ani atât în două proiecte care vizează piaţa imobiliară de lux din Sinaia, respectiv din Bucureşti, a declarat Emanuel Poştoacă, fondator al Nordis Group, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

„La finalul anului începem construcţia pro­­iectului din Sinaia de 20-25 mil. euro care va include camere de hotel şi apar­­tamente de vacanţă. Avem acolo cum­părat un teren de 6.000 mp şi suntem în faza finală pentru ob­­ţinerea autorizaţiei de con­struire. Esti­măm că în noiembrie vom în­cepe. E vorba de o clădire de circa 189 de ca­mere de hotel şi 65 de apartamente rezi­den­ţiale şi ne-am dori să finalizăm proiectul până la sfârşitul anu­lui 2021. 50% dintre camerele de hotel sunt deja vândute din etapa de pre-sale“, a explicat Emanuel Poştoacă, antre­pre­­norul care a fondat în 2008 grupul Nordis.

Un alt proiect de lux ar putea începe în 2021. Este o in­ves­ti­­ţie de 30-35 mil. euro în nordul Bu­cu­reş­­tiului, o clădire care va cu­prin­­de atât apar­­tamente, cât şi camere de hotel de 5 stele.

„Cel mai probabil în primăvara anului 2021 începem construcţia în zona de nord a Bucureştiului. Acelaşi tip de hotel şi rezidenţial. Terenul este deja achiziţionat şi discutăm de o clădire cu 13 etaje, care va cuprinde mai multe apartamente şi 140 de camere de hotel de 5 stele“, a spus el.

Cu aceste două proiecte în pregătire, Nordis Group lucrează în acest moment la Nordis Mamaia, un complex de 5 stele care cuprinde în final 1.400 de camere de hotel şi apartamente şi care ar trebui finalizat în 2021. Investiţiile pentru acest proiect s-au ridicat până acum la 85-87 mil. euro, dar compania a vândut deja 90% din unităţi.

Atât proiectul din Mamaia, cât şi cele care vor fi construite în Sinaia, respectiv Bucureşti, au plecat de la un model de business împrumutat din piaţa imobiliară din Dubai.

„Noi construim hotelul, avem camere de hotel complet mobilate, cumpărătorul cumpără camera de hotel şi în acel moment semnează cu noi un contract de închiriere pe 15 ani de zile. Noi îi plătim investitorului o chirie lunară şi închiriem camera mai departe. Din diferenţa aceasta cumpărătorul are chiria asigurată, noi facem managementul de hotel şi toată lumea câştigă“, a explicat Emanuel Poştoacă.

În cadrul acestui model, investitorii au asigurat un randament fix de 7% pentru cei 15 ani în pe care semnează închirierea către Nordis. Acelaşi randament va fi stabilit şi pentru proiectele din Sinaia şi Bucureşti.

În cadrul grupului activează şase firme: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture şi Nordis Property Management. Emanuel Poştoacă a declarat în cadrul emisiunii că vrea să mai deschidă încă două firme: una de design şi o agenţie de turism.

Grupul Nordis a finalizat anul 2019 cu afaceri de 27,3 mil. euro, iar pentru 2020 ţinteşte afaceri de 40 mil. euro. În prezent, aproape 400 de persoane lucrează în cadrul grupului.

 

Care sunt principalele probleme identificate de Nordis Group:

►Infrastructura educaţională, întrucât educaţia scade de la an la an

►Lipsa unei strategii de ţară este o problemă, astăzi nu avem o strategie pentru a şti cum ne poziţionăm.

►Legislaţie birocratică neclară şi greoaie.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank