ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Laurenţiu Afrasine, Akcent Development: Între 2022 şi 2024 vom investi 300 mil. euro în proiecte rezidenţiale. Akcent Development are în plan investiţii de 300 mil. euro în intervalul 2022-2024 pentru a dezvolta noi proiecte rezidenţiale pe terenurile de 100.000 mp pe care le deţine

14.10.2021, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Dezvoltatorul are în plan dezvoltări atât în sectorul 6 cât şi în sectorul 1.

Zona Bucureştii Noi este una în puternică expansiune datorită noilor tranzacţii cu terenuri dar şi proiectelor în derulare.

„Boomul“ reprezintă o conti­nuare a noilor proiecte din zona Romexpo, iar impactul major este reprezentat de viitoarea linie de metrou spre zona aeroportului Băneasa, respectiv Otopeni.

„Zona Bucureştii noi şi dezvoltarea de la Romexpo alături de noua linie de metrou reprezintă moti­vele pentru care şi noi am demarat această investiţie. Suntem vecini cu proiectul dezvoltat de Prime Kapital, în spatele nostru este terenul cumpărat de cei de la Skanska. Este o zonă pe care o considerăm a fi într-o continuă dezvoltare. Credem în această zonă şi este unul dintre motivele pentru care am demarat aici. În sectorul 1 avem terenuri cu o suprafaţă cumulată de 100.000 mp. Dintre acestea, am demarat cu cel pentru pro­iectul Akcent City“, a spus Lau­renţiu Afra­sine, managing director al Akcent Development, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank.

Dezvoltatorul are în plan investiţii pe mai multe loturi de teren achiziţionate deja, atât în sectorul 1 din Capitală, cât şi în sectorul 6.

 „La nivel de Akcent Develop­ment am avut un proiect pe final şi unul care urma să înceapă, excepţie a fost anul 2020, care din cauza crizei sanitare nu am putut dezvolta două proiecte în acelaşi timp. Nu excludem însă să dezvoltăm în paralel două sau chiar trei proiecte. Pe termen mediu şi lung la nivel de Akcent Development vom investi în piaţa imobiliară 300 mil. euro în perioada 2022-2024 în dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale pe terenurile pe care le avem deja achiziţionate. În sectorul 1 avem cele mai multe terenuri, dar şi în sectorul 6 vom merge mai departe cu proiectele noastre. În S6 se construiesc fazele 4 şi 5 de la proiectul rezidenţial Exigent şi mai avem în portofoliu terenuri pe care vom construi proiecte rezi­denţiale“, a spus Laurenţiu Afrasine.

Akcent Development are în portofoliu terenul de 20.000 mp unde dezvoltă proiectul Akcent City în cartierul Bucureştii Noi, în proximitatea podului Constanţa.

„Având în vedere blocajul existent la nivelul administraţiei, am demarat lucrările cu o întârziere de circa 6 luni, întârziere pe care sperăm să o recuperăm în faza de execuţie. Ansamblul va avea cinci blocuri, cu un regim de înălţime de P plus 10 etaje, 104.000 mp suprafaţă construită, două niveluri de subsol. Ne ocupăm acum de demolarea vechilor clădiri de pe acel teren şi spre finalul anului - începutul anului viitor vom demara construcţia proiectului", a subliniat Laurenţiu Afrasine.

El a spus că modificarea cererii pe piaţă a dus şi la o ajustare a locuinţelor, având în vedere cererea pentru apartamente mai mari, potrivite pentru munca de acasă.

"Ca urmare a pandemiei, noi am modificat proiectarea şi am redimensionat apartamentele în funcţie de cerinţele actuale din piaţă. Dacă la început discutam de 900 de unităţi, acum am redus numărul la 810. Pentru anumite apartamente am mărit suprafaţa având în vedere nevoia actuală a clienţilor şi cererea de locuinţe mai mari. Preţurile vor fi de circa 1.500 – 1.600 de euro metru pătrat util, însă momentan avem de-a cu creşteri în ceea ce priveşte preţul lemnului, preţul fierului beton a crescut, elementele de faţadă s-au scumpit. Nu putem vorbi de o piaţă stabilă a materialelor de construcţii", a subliniat directorul dezvoltatorului.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank