ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Daniel Ilinca, Softbinator Technologies: Vrem să ne extindem cu prezenţă fizică în mai multe state americane, cât şi în Israel sau orice altă piaţă care are companii foarte inovative

22.11.2021, 18:00 Autor: Alex Ciutacu

♦ Prezenţa unui investitor cu experienţă în companie i-a ajutat pe cei de la Softbinator să facă salturi şi să se îndrepte rapid spre bursă.

Softbinator Technologies vrea să-şi extindă prezenţa fizică în mai multe state americane, cât şi în alte ţări cu o scenă puternică de inovaţie, în contextul în care compania speciali­zată în dezvoltare de produse soft­ware şi proiecte de R&D în zona de blockchain şi inteligenţă artificială a deschis deja luna aceasta un birou în Califor­nia, a explicat Daniel Ilinca, CEO şi fondator al companiei, în emi­siunea ZF Investiţi în România!, rea­lizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Avem acest proiect de a ne ex­tin­de cu prezenţă fizică în America, Ca­lifornia, dar probabil şi în alte state din America, cât şi în Israel sau orice altă piaţă care are companii foarte ino­vative şi unde e şi locul nostru de altfel“. 

Aceasta este una dintre direcţiile importante pe care le urmăreşte compania în perioada următoare, celelalte două fiind reprezentate de o campanie de M&A pe care o derulează Softbinator, în timp ce dezvoltă produse şi servicii noi. 

„Noi acum lucrăm la două servicii şi la un produs intern. Produsul intern este o soluţie care să ne ajute să dezvoltăm mai rapid aplicaţii web şi mobile folosind tehnologii enterprise pentru clienţii noştri, mult mai rapid şi mult mai eficient din punct de vedere al costului, în acelaşi timp“. 

Softbinator s-a desprins în urmă cu aproape doi ani din Cornerstone Technologies, iar până acum a reuşit să îi atragă ca investitori pe Andrei Pitiş şi pe cei din Grupul Bittnet. Mai mult, compania a încheiat cu succes un plasament privat de acţiuni în urma căruia a strâns 6 mil. lei de la investitori, iar în continuare se va lista pe piaţa AeRO a BVB. 

„Stăm aproape de pieţe foarte inovative cum este piaţa din SUA, şi mai ales Silicon Valley, San Francisco, dar şi piaţa din Israel, care este o naţiune a start-up-urilor şi au mai mulţi unicorni decât toată Europa la un loc. Şi-atunci lucrăm cu genul acesta de companii constant, eşti într-un ritm foarte, foarte alert, şi trebuie constant să adopţi tehnologii noi, să înveţi tehnologii noi, dar asta reuşim tot timpul pentru că avem oameni foarte buni şi asta le promitem când intră în companie, că vor lucra la chestii foarte faine“.

El a fost prezent în emisiune alături de Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori în IT din România, care a intrat încă din 2020 în acţionariatul Softbinator, preluând şi poziţia de preşedinte. Cei doi au discutat despre importanţa unui investitor cu experienţă în parcursul companiei. 

„În momentul în care a intrat Andrei, pe lângă faptul că am încpeut să ne aşezăm foarte bine procesele, modul cum raportăm, etc, am reuşit să îi convingem şi pe cei de la Bittnet să investească în compania noastră. La fel, know-how-ul şi experienţa lor pe bursă ne-a ajutat şi ne-a dus foarte rapid la decizia de a ne lista, fără un plan făcut cu cinci ani înainte. (…) Cred că ăsta e rolul foarte mare al unei investiţii care nu vine doar cu bani“. 

Daniel Ilinca a fost el însuşi investitor de tip angel pentru mai multe proiecte, însă pentru următorii 3-5 ani atenţia lui se îndreaptă exclusiv pe dezvoltarea Softbinator Technologies. În contextul extinderii globale, antreprenorul a discutat şi despre nevoia companiilor româneşti de a găsi în stat un partener atunci când ţintesc ieşirea pe pieţe externe. 

„Cred că statul are şi el un rol important şi ar trebui dacă nu să ajute măcar să nu încurce în povestea asta şi să dea mai multe instrumente şi să deschidă mai multe oportunităţi pentru start-up-uri, mai ales cele care vor să vândă global. Şi cred că asta este o soluţie pe care ar putea să o finanţeze statul şi aici mă refer la relaţia cu camerele de comerţ, ambasadele. Cred că statul ar putea juca un rol mai important, aşa cum se întâmplă în Israel“. 

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. Compania estimează venituri de 16,2 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Echipa Softbinator a ajuns la circa 100 de persoane. 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank