ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Dan Zaharia, Fab Lab Iaşi: Sunt companii care testează piaţa Iaşiului pentru birouri de mari dimensiuni şi la început rezervă câteva locuri pentru primii oameni. Companiile de IT şi outsourcing din Iaşi au în prezent 25.000 de angajaţi, iar numărul acestora creşte constant

12.10.2021, 17:20 Autor: Bogdan Alecu

Iaşiul este un loc al inovaţiei, sunt companii care vor să închirieze mari suprafeţe de birouri.

Sunt companii în continuare interesate de birouri în Iaşi care apelează la spaţii de co-working până când acestea vor fi gata.

„Toţi se întreabă la Iaşi când revin la birou, însă companiile semnează în continuare noi contracte, gândesc pe termen mediu şi lung, iar noi vom învăţa să trăim cu această pandemie. Oamenii au nevoie să ajungă la birou, poate nu la fel de des. Nu se poate forma o cultură a companiei, iar oamenii pentru a crea au nevoie de acest birou. Avem în Iaşi două proiecte mari în derulare, Palas Campus şi Silk District şi discută astfel încât pe termenele anun­ţate de livrare, început de 2023 pentru aceste proiecte noi, companii să aibă aici birouri“, a spus Dan Zaharia, general manager, Fab Lab Iaşi.

El a subliniat că în cazul Fab Lab vin inclusiv corporatişti care ar trebui să lucreze de acasă.

„Am discutat cu oficialii unei companii care spuneau că în cursul interviurilor de recrutare erau întrebaţi unde au birourile. Dorinţa ieşenilor din IT era să aibă un birou. Vorbim de o criză a celor nevaccinaţi acum. Avem o prezenţă de 40% în birouri în acest moment. Companiile estimează că 60-70% din angajaţi sunt deja vaccinaţi, ceea ce asigură o masă critică pentru cei care pot lucra la birou“, a spus Dan Zaharia.

Companiile de IT şi outsourcing din Iaşi au în prezent 25.000 de angajaţi, iar numărul acestora creşte constant. Continental, Amazon şi Conduent sunt printre marii angajatori din sectorul IT ieşean.

Numărul de angajaţi din IT&C a crescut de patru ori în ultimii 12 ani, potrivit unei analize a ZF, iar companiile continuă să investească în acest domeniu în Iaşi, care este al treilea cel mai mare centru universitar din România, după Bucureşti şi Cluj.

„Mulţi din IT sunt angajaţi din Iaşi de către companii care nu sunt prezente nici măcar în Europa, dar aceştia au nevoie de un birou. Sunt companii care testează piaţa Iaşiului pentru birouri de mari dimensiuni şi la început rezervă câteva locuri pentru primii oameni. Noi la Fab Lab încercăm să fim cât mai flexibili şi să fim un buffer până vor fi gata marile dezvoltări şi folosesc“, a explicat Dan Zaharia.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank