ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Claudiu Bisnel, Brisk Group: Cine a realizat o estimare de cost la începutul anului pentru o construcţie a depăşit deja cu 10% bugetul. Compania de consultanţă în construcţii este implicată şi în proiecte de retail, office, rezidenţial

28.06.2021, 10:30 Autor: Bogdan Alecu

Costurile materialelor de construcţii au urcat puternic în acest an, iar cine a realizat estimări la început de 2020 deja a depăşit bugetul alocat.

„De obicei un buget de construcţie nu ar trebui să fie depăşit cu mai mult de 10%. Există o presiune mare pe cost, iar cele făcute la începutul anului sunt depăşite cu siguranţă din cauza costurilor mai mari pentru materialele de construcţii. Piaţa construcţiilor din România este în creştere, este o perioadă bună de investit, vedem multă efervescenţă în pia­ţă“, spune Claudiu Bisnel, CEO Brisk Group  – companie de con­sultanţă în con­struc­ţii pentru cost şi ma­nagement de proiect.

Pe fondul creş­te­rii numărului pro­iec­telor, al cererii din pia­ţă dar şi din cauza pro­ducţiei afec­tate anul trecut, ma­te­ria­lele de construcţii şi materiile prime s-au scumpit în 2021.

„Preţurile mate­ria­lelor de construcţii au crescut foarte mult. Fie­rul s-a scumpit cu 45%. Noi oferim consultanţă de project & cost management în construcţii. Noi optimizăm procesele de la fezabilitate la implementare şi proiectare, până la predare către client“, a spus Claudiu Bisnel.

Compania este implicată şi în proiecte de retail, office, rezidenţial.

„Suntem implicaţi şi am finalizat proiectul Central District 4Elemente al Forty Management. Tot cu ai mei avem Central District Viitorului care este în construcţie. Lucrăm cu proiecte ale Impact precum Luxuria, Greenfield. Suntem implicaţi şi în proiecte de case precum Amber Forest al Alessonor. Acum 50% din business este susţinut de rezidenţial. Operăm şi în alte regiuni, suntem şi în UK, Franţa, Republica Moldova, avem şi proiecte industriale, proiecte în aviaţie sau o regenerare urbană în Orientul Mijlociu, în Riad“, a subliniat Claudiu Bisnel.

Compania are 66 de angajaţi şi continuă să se extindă.

„În 2020 cifra de afaceri a companiei a urcat cu 40% la 8 mil. lei iar numărul de colegi a crescut cu 35%. În 2021 estimăm o creştere de 70-90%“.

Claudiu Bisnel a subliniat că în ultima perioadă dezvoltatorii sunt tot mai interesaţi de clădiri verzi, care pot inclusiv furniza energie electrică altor imobile.

„Observăm un interes tot mai mare pentru soluţii şi materiale sustenabile, pentru eliminarea transportului pe distanţe lungi. Ne plac proiectele Green şi avem experienţă cu proiecte sustenabile certificate. Viitorul stă în utilitarea elementelor prefabricate şi doar asamblate la sit“.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank