ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Alexandru şi Nicoleta Manea, fondatorii ANG Luxury Properties, lansează compania Monarc Developer şi investesc 3 mil. euro într-un proiect de case în Mogoşoaia. Antreprenorii mai au în prezent terenuri atât în zona Băneasa, cât şi în zona Pipera

14.03.2022, 00:05 Autor: Alex Ciutacu

Fondatorii companiei de con­sul­tanţă imobiliară ANG Luxury Properties lansează dezvoltatorul imobiliar Monarc Developer şi pregătesc o investiţie de 2,5-3 mil. euro pentru un prim proiect de case care va fi situat în Mogoşoaia, Ilfov, au explicat Alexandru şi Nicoleta Manea în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank. 

„Este vorba despre un complex de zece case individuale în Mo­goşoaia, care va fi dezvoltat în spatele străzii Martha Bibescu, foarte aproape de lac. (...) Investiţia se ridică undeva la 2,5-3 mil. euro, capital propriu, finanţare bancară şi avem câţiva investitori care o să susţină proiectul. Sunt prieteni de-ai noştri, cunoscuţi interesaţi să investească în businessul nostru pentru un randament garantat la final“, a declarat Alexandru Manea. 

Monarc Developer a primit deja autorizaţiile pentru acest prim proiect, iar astăzi este în stadiul de ofertare. Proiectul ar urma să fie lansat în următoarele luni. 

„Suprafeţele de teren sunt undeva la 400-500 mp fiecare, cu amprenta casei de 120-130 mp, deci casa va avea între 250 şi 280 mp construiţi. Momentan au ieşit autorizaţiile, suntem în stadiul de ofertare, preţurile oscilează de la o zi la alta, dar preconizăm că o să începem în următoarele două luni.“  Nicoleta Manea a explicat că ambiţia lor de a deveni dezvoltatori a venit pe fondul unei cereri neacoperite în piaţă, întrucât cei doi se inspiră din stilul american care presupune loturi de teren mai mari şi mai mult spaţiu de la o casă la alta. 

„Încercăm să întrunim toate condiţiile, spaţii de depozitare, zone de spălătorie, de make-up, am lucrat în mod intens pe partea de compartimentări, layout, pentru că ne inspirăm foarte mult din piaţa din SUA, unde cu siguranţă o să ajungem să avem un birou nu foarte târziu“, a spus ea. 

Invitaţii au povestit că mai au terenuri achiziţionate, atât în zona Băneasa, cât şi în zona Pipera, însă pentru acestea se află în stadiul de autorizare şi de concept. 

„Acesta este începutul nostru pe zona de dezvoltare, tindem să mai achiziţionăm terenuri în zone mai bune, cum este Băneasa“, a explicat Alexandru Manea.

„Avem în plan în Băneasa să luăm un teren de 5.000 mp unde să proiectăm doar patru case şi să putem vinde acele case pe care eu le visez şi le văd doar în Los Angeles, case pe care să le putem vinde la 2-3 mil. euro.“ 

Un alt proiect pe care îl va dezvolta Monarc pe un teren din Mogoşoaia se va concretiza printr-o singură vilă, pe care cei doi doresc să o vândă cu 1 mil. euro. Trebuie menţionat că dezvoltatorul are în plan şi proiecte ma ambiţioase, însă va avea nevoie de parteneri şi investitori pentru a le pune în aplicare. 

„Proiectele pe care le avem vor fi proiecte micuţe. Ne interesează şi parteneriate cu dezvoltatori mai puternici, să găsim investitori cu o putere financiară mai mare decât a noastră. Noi suntem acum în căutare şi prezentăm terenurile investitorilor noştri, terenuri de 5-10-15 ha. Am văzut un teren de 13 ha cu deschidere la lac în zona Corbeanca. Acolo planul de business al actualului proprietar a fost pe un concept de 200 de case, dar noi vrem pe acelaşi teren să facem 80 de case, asta înseamnă deja loturi de 1.000 mp şi ne axăm spre zona de lux“. 

Alexandru şi Nicoleta Manea au fondat în urmă cu zece ani businessul ANG Luxury Properties, care în prezent oferă consultanţă imobiliară pentru proprietăţi din segmentul de lux aflate în principal în nordul Capitalei. Cea mai mare tranzacţie intermediată în 2021 s-a ridicat la 5,8 mil. euro pe segmentul de case şi 2,8 mil. euro pe segmentul de apartamente“.

„Am avut un an extrem de bun în care ne-am dublat businessul. Ca număr de tranzacţii au fost în jur de 30 de apartamente de peste 1 mil. euro, un număr de peste zece case cu valori de 3-5 mil. euro, şi o serie de penthouse-uri. În total am tranzacţionat proprietăţi în jurul valorii de 88 mil. euro“, a povestit Nicoleta Manea, CEO al ANG Luxury Properties. 

În contextul războiului din Ucraina, unii dintre clienţii segmentului de lux din piaţa rezidenţială continuă achiziţiile, în timp ce alţii aşteaptă sau îşi reorientează investiţia spre o altă piaţă. 

„Momentan, în ultimele două săptămâni avem o stagnare, avem în schimb oameni care îşi doresc acum să reloce investiţia pe care o aveau în gând în nordul Capitalei către Dubai“. 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank