ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Vlad Rovo, Somfy România: Orice clădire nou construită azi trebuie să fie semnificativ mai performantă din punct de vedere energetic

29.10.2021, 11:00 Autor: Bogdan Alecu

Noile reglementări ale Uniunii Europene pun accent ridicat pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi implicit pe eficienţa energetică a locuinţelor. Reducerea emisiilor se realizează atât prin izolarea termică cât şi prin soluţii de umbrire care vara să permită reducerea luminii solare în interior sau invers pe timp de iarnă.

„Orice clădire nou construită azi trebuie să fie semnificativ mai performantă din punct de vedere energetic în comparaţie cu ceea ce s-a construit până acum. Discutăm despre cerinţe nZEB, deja în vigoare în România însă din păcate încă la nivel voluntar în absenţa aprobării metodologiei de calcul actualizate cu aceste noi cerinţe. Odată aprobată, aceste cerinţe minime vor accelera nevoia de echipamente care să crească eficienţa energetică, unde şi noi jucăm un rol important“, a spus Vlad Rovo, country manager la Somfy România şi Moldova, companie care furnizează sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire şi acces în locuinţe şi clădiri comerciale, dar şi un jucător cheie pentru soluţii smart home.

„Somfy are în România o reţea de 35 de parteneri, cu 70 de puncte de vânzare.

El a subliniat că clienţii sunt bine informaţi, caută din ce în ce mai mult produse smart, cu un nivel de calitate ridicat, având în vedere că durata de utilizare pentru soluţiile despre care vorbim este de peste 10 ani. „Observăm de asemenea o tranziţie către gamele de vârf, care oferă funcţii suplimentare de confort“.

„Întrucât partenerii sunt nişaţi (avem parteneri care oferă doar systeme de umbrire de interior, alţii doar de exterior, alţii doar de acces, şamd) continuăm expansiunea acestei reţele pentru a putea veni în întâmpinarea tuturor cerinţelor pe tot cuprinsul ţării“, a spus Vlad Rovo.

Anul 2020 a fost cel mai bun pentru Somfy România din cei 15 ani de prezenţă pe piaţa locală, atât din perspectiva cifrei de afaceri şi a creşterii de 30% faţă de anul anterior.

„Cererea din 2021 ne-a surprins încă o dată şi dacă nu ar fi survenit tensiunile din zona aprovizionării cu semiconductori, rezultatul ar fi fost şi mai spectaculos. Astfel, după primele 6 luni înregistrăm un procent de creştere semnificativ mai mare decât cel înregistrat la nivelul Grupului, de 41% însă această s-a temperat. După primele 9 luni Grupul a atins cifra de afaceri întregistrată în întreg anul 2020, ceea ce este valabil şi pentru noi. Practic, tot ceea ce vom livra în T4 reprezintă creştere iar premizele sunt pozitive având în vedere că T4 are ponderea cea mai mare în vânzări în segmentul nostru de activitate“, a spus Vlad Rovo.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank