ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Vicenţiu Corbu, KIM: Vrem să creştem în afară după modelul din România

20.12.2021, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Simple Capital, vehiculul de investiţii private fondat de antreprenorul Andrei Pitiş, investeşte 100.000 de euro (preluând 15% din acţiuni) în compania românească de soluţii software KIM.

Modelul de automatizare al producţiei din România, implementat în mai multe unităţi de producţie de compania românească de soluţii software KIM, fondată la Ploieşti de Vicenţiu Corbu, va fi replicat în mai multe fabrici din Europa Centrală şi de Vest.

„Datorită partenerilor pe care iniţial i-am contractat în România, ne-am extins în cinci ţări. Targetul nostru pe Q4 şi 2022 este să scalăm ce am făcut în România, în afară. Intrăm puternic în Spania, Portugalia după care avem Cehia, Slovacia şi mergem spre Germania. Au fost şi implementări în Italia, dar mai trebuie să analizăm, să vedem unde putem fi de ajutor“, a spus Vicenţiu Corbu, fondatorul companiei.

Pe piaţa locală KIM lucrează cu companii din zona industrială, de producţie, service şi mentenanţă, construcţii. Compania este la o medie de 50 de companii mari plus altele mici şi mijlocii – lucrează spre exemplu cu Comelf Bistriţa, Electroalfa Botoşani, Industrial Montaj din Ploieşti.

„Sunt companii care ne-au contac­tat, dar care nu neapărat vor să îşi extin­dă fabricile de producţie sau existente deja în România şi vizează digitalizarea proceselor de producţie. Încă nu avem cereri directe din partea companiilor care vor să vină aici deoarece ele au deja un tip de soluţie. Şi pentru a automatiza procese, întâi trebuie să le descopere. Sunt mai mulţi paşi – instalezi fabrica, vezi care sunt limitările, care sunt zonele în care pierzi timp şi care sunt greu de gestionat şi venim după aceea noi cu automatizarea. În 6 luni – 1 an ne aşteptăm să primim cereri de la cei care îşi mută acum producţia în România“, a explicat fondatorul.

Simple Capital, vehiculul de investiţii private fondat de antreprenorul Andrei Pitiş, investeşte 100.000 de euro (preluând 15% din acţiuni) în compania românească de soluţii software KIM. KIM ţinteşte afaceri de un milion de euro anul acesta din soluţiile de automatizare pe care le oferă, atât pe piaţa din România, cât şi din străinătate, vizând extinderea către pieţele din Asia şi Europa de Vest.

Investiţia Simple Capital va fi axată pe trei direcţii: crearea unui departament specializat de Product Development care va asigura scalarea produselor dezvoltate de KIM până în prezent, extinderea echipei de programatori pentru a putea răspunde cât mai rapid cerinţelor tehnice venite de la clienţii actuali şi cei viitori, precum şi promovarea pe plan local şi internaţional a beneficiilor şi valorii adăugate pe care le aduc soluţiile KIM.

Business-ul condus de Vicenţiu Corbu beneficiază de o nouă platformă, KIM 4 Industry, ce reuneşte întreg portofoliul de soluţii al companiei în trei piloni: KIM For Fields Services, KIM for Manufacturing şi KIM for Logistics.

Compania a lansat, în anul 2015, prima demonstraţie la nivel global a tehnologiei NFC aplicată în sectorul de Petrol şi Gaze, pe care a implementat-o ulterior în cadrul Rafinăriei Petrobrazi. Un an mai târziu a obţinut distincţia Seal of Excellense în cadrul programului Horizon 2020 al Comisiei Europene, faza 2, în 2016, fiind prima companie din România care a obţinut acest scor pentru dezvoltarea tehnologiei NFC.

În ultimii 7 ani, Keep IT Mobile a dezvoltat o serie de soluţii software care acoperă nevoia de digitalizare pentru o bună parte din industrii, având clienţi firme precum Electroalfa Botoşani, Comelf Bistriţa, Pyronova (din Slovacia, care are filiale în Cehia, Ungaria, Germania, Polonia, Rusia), şantierele navale Severnav, Vard, 24 Ianuarie Ploieşti sau Daas International.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank