ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank. Florian Fugaşin, The Institute: Pentru reciclare avem lege, dar nu şi norme de aplicare

20.09.2021, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Planurile naţionale şi judeţene de gestionare a deşeurilor sunt foarte stufoase şi totuşi nu reuşesc să transmită o imagine clară, iar din componenţa lor lipseşte instrumentul de luare a deciziilor rapide. Managementul deşeurilor nu este aplicabil în mod uniform la nivelul unui sector, deoarece în acel sector sunt zone mai vechi, mai noi, cu case sau blocuri sau zone de business, astfel că acesta trebuie diferenţiat pe fiecare zonă urbană.

„În România nu avem implicare civică şi socială. Sunt iniţiative, da. Spre exemplu, la nivel european 65% dintre cetăţeni spun că vor să recicleze. În România, la nivel declarativ, deci nu spun că şi fac asta, doar 20% deşi peste tot discutăm despre reciclare. 47% dintre români consideră că reciclarea este treaba guvernului, dar la nivel european 1 din 3 spune că este treaba cetăţeanului“,  a spus Florian Fugaşin, director program, firma de consultanţă The Institute.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank