ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Sorin Blaga, Liebrecht & wooD: Am investit 2,2 mil. euro în drumul de 5 km spre proiectul rezidenţial şi 5,7 mil. euro în nodul rutier de pe A2

09.11.2020, 16:30 Autor: Bogdan Alecu

Infrastructura devine tot mai importantă în ochii celor care doresc să cumpere o locuinţă nouă, iar proprietăţile „residence“ cu acces prin noroaie şi drumuri desfundate încep să nu mai aibă căutare.

„Clienţii se uită tot mai mult la infrastructură, motiv pentru care noi am demarat proiectul rezidenţial prin construcţia drumului de acces. Noi am modernizat şi construit un drum de 5 km care conectează proiectul nostru de autostrada 2. Drumul era construit până la limita judeţului Ilfov, iar mai departe, în judeţul Călăraşi am pornit de la zero. A durat aproape doi ani, dar am conectat şi alte localităţi la acest drum. Autorităţile locale ne-au sprijinit prin contractele de asociere şi formele legale prin care să construim drumul alături de procesul de autorizare. Investiţia în drum a fost de 2,2 mil. euro pentru cei 5 km“, a spus Sorin Ioan Blaga, general manager al Liebrecht & wooD.

Al doilea pas spre modernizarea autostrăzii o reprezintă construcţia unui nod rutier pentru a conecta la autostradă şi viitorul proiect comercial Fashion House Pallady

„Toată conexiunea la autostrada 2 cu posibilitatea de dezvoltare şi terenurile achiziţionate, infrastructura de intrare şi ieşire de pe autostradă a fost construită tot de noi, 5,7 mil. euro investiţie şi este în proces de predare către autorităţi“, a explicat Sorin Blaga.

El consideră că zona e într-o dinamică foarte vizibilă, în condiţiile în care aceasta a tras foarte multe investiţii imobiliare, de la centre comerciale, la proiecte rezidenţiale şi chiar birouri în condiţiile în care bdul Pallady dispune atât de tramvai, cât şi de metrou. „Infrastructura este foarte bine pusă la punct pe bdul Pallady. Acolo Fashion House Pallady este în construcţie, este o clădire care se apropie de finalizare, un outlet care va fi pus în trading începând cu primăvara anului viitor.“

„Planul nostru este de a crea doi poli – prelungirea bdului Pallady, unde avem multe planuri de dezvoltare, iar de acolo, drumul către Liziera de Lac, care trece prin două sate ale comunei Cernica şi care ajunge la proiect. În viziunea noastră dezvoltarea spre Est va continua. Noi suntem un jucător important în zonă şi alte lucruri vor veni acolo“, a explicat Sorin Blaga.

Dincolo de proiectul rezidenţial Liziera de Lac, Liebrecht & wooD are în plan extinderea proiectului comercial Fashion House Pallady de pe A2.

„Acolo avem în continuare posibilităţi, avem 25 de hectare de teren în proprietate acolo. Există posibilităţi de extindere şi acestea sunt evidente precum bricolaj sau hipermarket. Nu vom dezvolta ce să intre în categoria prea uşor sau simplu de anticipat. Suntem în proces de conceptualizare a unui proiect care să anticipeze viitorul, să fie înaintea a ce înseamnă acum un parc de retail. Respectivul concept va putea integra atât magazine mari cât şi mici şi alte idei pe care le avem. Noi vedem o extindere a Bucureştiului în felul nostru, a declarat Sorin Blaga.

Compania va deschide în martie-aprilie 2021 cel de-al doilea outlet de pe piaţa locală, în zona Pallady din Bucureşti, aproape de autostrada A2, cu o suprafaţă de aproximativ 13.000 de metri pătraţi. Până recent, proiectul fusese prezentat ca fiind amplasat în localitatea Cernica. Construcţia sa a început în 2019, iar investiţia este de circa 14 milioane de euro, potrivit unor date transmise anterior.

Un procent de 70% din clădire este finalizată, 70% din suprafaţă este deja contractată. Chiriaşii vor fi, în mare parte, aceiaşi ca cei din Fashion House Militari, la care se vor mai adăuga alte câteva nume.

Pe lângă partea de retail, Liebrecht & wooD dezvoltă în România şi o divizie de rezidenţial, un segment pe care grupul nu este prezent şi în celelalte ţări în care activează. Astfel, compania va începe pe 2 noiembrie construcţia primelor 94 de case din proiectul rezidenţial pe care îl are în plan în localitatea Frumuşani de lângă Bucureşti, care poartă numele Liziera de Lac.

Prima fază presupune 440 de unităţi locative, însă la început au demarat construcţia primelor 94, la începutul noiembrie.

Proiectul va avea aproximativ 4.400 de locuinţe în final, potrivit planurilor dezvoltatorului. În ultimul an, compania a lucrat la realizarea infrastructurii şi conectarea la utilităţi. Proiectul va fi conectat, printr-un drum de cinci kilometri lungime, cu autostrada A2 Bucureşti-Constanţa.

„Există o cerere tot mai mare pentru case, pentru locuinţe cu o curte, iar noi am introdus în proiectul nostru Liziera de Lac, unde construcţia deja a început. În prima fază vom avea 94 de case, cu toată infrastructura necesară. În total vom ajunge în următorii 10-13 ani la 4.400 de unităţi, respectiv tot ce ţine de infrastructură. Primul PUZ acoperă 440 de unităţi, iar alături de case vom avea şi o clădire cu spaţii de birouri pentru munca de la distanţă alături de alte servicii“, a spus Sorin Blaga.

Acum, în proiect, 94 de case cu grădiniţă, spaţii de coworking, infrastructură, alei, staţie de tratare a apei, piscină, staţie pentru tratarea apelor reziduale, totul reprezintă o investiţie de 25 mil. euro, însă o parte din investiţiile deja realizate vor fi utilizate şi în fazele următoare.

 

Liebrecht & wooD în cifre

4.400 de locuinţe vor fi construite în viitorul proiect rezidenţial Liziera de Lac

♦ 70% din clădirea Fashion House din Cernica

♦ 94 de case reprezintă prima fază din proiectul rezidenţial, iar vânzările vor porni în primul trimestru din 2021

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank