ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Mihai Sugureanu, Office Barista: Lipsa infrastructurii creşte costurile şi scade eficienţa. Compania a investit 300.000 de euro într-o nouă unitate de producţie a cafelei

22.10.2020, 16:45 Autor: Bogdan Alecu

Subdezvoltarea infrastructurii de transport din marile oraşe ale României pune presiune pe companiile de distribuţie, în condiţiile în care acestea trebuie să viziteze mai multe locaţii în decursul unei singure zile.

„Lipsa de infrastructură duce la costuri mai mari. Tehnicienii noştri petrec mai mult timp în trafic în loc să ajungă la clienţi. Comparativ cu alte ţări noi avem un coeficient de eficienţă mai mic faţă de vestul Europei. Un tehnician la noi poate face 7-8 intervenţii într-o zi în timp ce în Vest numărul este de cel puţin 10-12“, a spus Mihai Sugureanu, CEO, Office Barista.

Office Barista este unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de OCS (Office Coffee Services) şi a înregistrat anul trecut venituri de 2,5 mil. euro obţinute din serviciile de distribuţie de cafea şi apă în companiile din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

În condiţiile în care companiile multinaţionale au mizat puternic pe „munca de acasă“ consumul de apă sau cafea la birou s-a diminuat în timpul stării de urgenţă şi după.

„Am făcut schimbări din mers pentru a ne adapta la un nou climat de business. Cred că am reuşit şi suntem pregătiţi pentru a face faţă unui al doilea val al pandemiei. Am continuat şi continuăm să punem accent pe tehnologie inovativă, pe norme de siguranţă la birou, iar pandemia a evidenţiat cât de importante sunt acestea“, a spus Mihai Sugureanu.

Anul acesta compania a investit 300.000 de euro într-o nouă fabrică de cafea.

„ Planurile noastre de dezvoltare s-au schimbat iar ritmul de dezvoltare a încetinit. Nu mai putem face prognoze pe termen lung, nici măcar un an, ci adaptăm planurile pe trimestre sau chiar de la lună la lună.  Luna aprilie a schimbat mult cantităţile de cafea livrată către companii. Am fost supuşi unor presiuni mari, dar am păsrtrat infrastructura funcţională şi suntem pregătiţi pentru a oferi servicii companiilor şi dacă mâine vor reveni la birou cu prezenţă complet“, a spus CEO-ul companiei.

Compania este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Braşov pentru că lucrează cu companii mari, inclusiv din retail, bănci.

„Acum acoperim şi zonele limitrofe din aceste centre şi mai vrem să ne deschidem un punct în Cluj şi să continuăm extinderea în oraşele mari din România, inclusiv în Constanţa. De când s-a deschis compania am investit 3 mil. euro în echipamente şi vom continua să investim sume importante şi să aducem tehnologie de ultimă oră“, a spus CEO-ul companiei. El a subliniat că nu a disponibilizat niciun angajat, iar echipa a rămas la 25 de salariaţi.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank