ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Lucian Varga, ATP Trucks: Vrem să dezvoltăm noi produse pentru exploatare şi să creştem capacitatea de producţie, ne gândim să automatizăm şi să dezvoltăm partea de asamblare

04.09.2020, 16:10 Autori: Florentina Niţu , Bogdan Alecu

Investiţia iniţală în producţia de camioane a companiei ATP Motors s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, iar până în prezent a ajuns la 3,5 milioane de euro.

ATP Motors, producător de camioane din Baia Mare, îşi propune să resusciteze industria contrucţiilor de camioane, por­nind de la nevoia pieţei de a avea produse mai ieftine, realizate mai rapid, local, maşini destinate şantierelor, carierelor şi balas­tierelor pentru munci grele.

„La baza ideii noastre stă re­lansarea producţiei de camioane. În fond, mai în spate, stă un vis al fondatorului grupului, care de mic copil îşi dorea să construiască un camion. (...) Capacitatea de producţie este de 3 unităţi pe săptămână. În această perioadă încă producem şi până la final de an ne aşteptăm să mai scoatem încă 20 de bucăţi. În perioada martie - mai am redus puţin motoarele producţiei, dar acum vrem să creştem din nou“, a spus Lucian Varga, CEO al ATP Motors.

În prezent, în cadrul fabricii sunt 35 de angajaţi, iar pro­ducătorii îşi propun să dezvolte produse noi şi chiar să mărească capacitatea de producţie şi se axează pe partea de infrastructură mai mult, pentru că „acesta este locomotiva în domeniul auto“. Antreprenorul adaugă că firmele din construcţii nu au probleme financiare, „recenziile arată că e bine“.

„Investiţia iniţială a ajuns la 1,5 milioane de euro, apoi 3,5 mi­lioane de euro în total. Avem un stoc tampon din care putem livra produse. Pla­nurile de investiţii sunt mari. Pe termen scurt vrem să dezvoltăm noi produse pentru exploatare, iar pe termen lung vrem să creştem capacitatea de producţie şi ne gândim să automatizăm şi să dezvoltăm partea de asamblare, dar pe termen lung“, a spus Lucian Varga.

Mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

El a subliniat că investiţia până acuma fost realizată cu capital 100% românesc, însă iau în calcul contractera unor credite bancare pentru continuarea expansiunii.

„Componentele camioanelor vin din întreaga lume şi sunt 3.200 de repere, plus motorul. Cumpărăm componente de pe piaţa asiatică, avem câteva repere de la fz din România şi vrem să creştem aceste achiziţii la nivel naţional. Purtăm discuţii avansate cu unul dintre cei mai mari carosieri Auto Mecanica Mediaş să facem suprastructură, noi să facem până la şasiu. Vrem să facem parteneriat cu ei. Ne dorim să facem partenriat şi cu alţi furnizori şi să producem la noi în ţară. După lansare, chiar am primit foarte multe oportunităţi de acest gen“, a spus Lucian Varga.

ATP Trucks prin dealer-ul ATP Motors, a înregistrat vânzări de peste 2,8 mil. Euro în primul an al Truston în România, primul lot de basculante şi betoniere fiind livrat integral.

Al doilea lot de 30 de unităţi, aflat în producţie la începutul acestui an, a fost finalizat integral şi, în procent semnificativ, este deja pe drum, la lucru, integrat în proiectele clienţilor ATP Grup.

Asamblate 100% la Baia Mare şi echipat în variante de basculantă şi betonieră, Truston este foarte accesibil şi fiabil, gândit special să acopere nevoile clienţilor. Rezistenţa superioară a componentelor se traduce şi printr-o durabilitate sporită a ansamblului şi costuri de mentenanţă reduse, un element foarte important în ecosistemul construcţiilor din România. Basculanta Truston este făcută să transporte mai mult şi să reziste mai bine i?n timp; betoniera ajunge cu uşurint?a? i?n cele mai dificile locaţii, greu accesibile pa?na? acum.

„A fost o perioadă plină de provocări, aşa cum este fiecare început. Însă, la un an de la lansarea acestui produs pe piaţa din România, putem anunţa că am înregistrat rezultate foarte bune. Produsul a fost primit cu încredere şi, chiar dacă ne-am confruntat cu blocajele generate la nivel mondial de pandemia COVID-19, suntem încrezători că produsul pe care îl asamblăm 100% în România este un răspuns la nevoile specifice ale clienţilor noştri. De aceea, continuăm să inovăm şi să ne adaptăm produsul la situaţiile practice de pe şantierele din ţara noastră „, a declarat Lucian Varga.

 

ATP Trucks în cifre

► 2,8 mil. euro reprezintă vânzările din primul an ale utilajelor Truston

► 30 de unităţi reprezintă al doilea lot de producţie în 2020

► Utilajele sunt asamblate integral în Baia Mare

 

Cu ce probleme se confruntă

► Birocraţia

► Blocajul finanţărilor în leasing

► Lipsa susţinerii IMM-urilor

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank