ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Liviu Şonea, Foerch România: Am investit 4 mil. euro într-un nou sediu cu depozit, pentru a livra mai repede pe piaţa locală

08.12.2023, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Foerch România a deschis anul acesta un nou sediu în urma unei investiţii de aproape 4 milioane de euro. Sediul este plasat pe şoseaua de centură a oraşului Braşov, include un centru logistic cu o capacitate de depozitare de 3.300 mp şi spaţii de birouri, săli de training şi de şedinţe cu o suprafaţă totală de peste 1.100 mp.

„Este foarte important să existe această proximitate, să fim aproape de depozit, să vedem noile produse, să le testăm şi să facem demonstraţii. Avem peste 150.000 de articole în gama de bază a concernului Foerch. În prezent, am extins foarte mult produsele pe care le ţinem pe stoc în Braşov, tocmai pentru a le putea livra în 24 de ore oriunde în România. Practic, mai mult de 90% dintre liniile de comandă dintr-o zi sunt livrate din depozit. Restul vin din Germania, zilnic, la comandă“, a spus Liviu Şonea în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank. Foerch România este furnizor de articole consumabile, de montaj şi de ancorare pentru construcţii, ateliere şi industrie, parte a concernului german Foerch. Compania estimează pentru anul acesta o creştere de 13% a cifrei de afaceri, care va depăşi 13 milioane de euro.

„Anul acesta vom ajunge la o cifră de afaceri de aproximativ 65-66 milioane de lei, respectiv de peste 13 milioane de euro. Suntem în creştere în prezent cu 13% faţă de 2022. Majorarea vine din extinderea businessului – am dezvoltat echipa de vânzări a Foerch România, dar a crescut şi potenţialul clienţilor noştri. La aceştia se adaugă şi noii clienţi descoperiţi. Piaţa este destul de mare şi, o dată cu creşterea echipei, ajungem la noi oportunităţi“, a spus Liviu Şonea, director general al Foerch România.

În prezent, din totalul de 166 de angajaţi ai companiei, 122 sunt consultanţi de vânzări care asigură acoperirea la nivel naţional. Alocarea se realizează în funcţie de zonele de potenţial ale fiecărei regiuni.

Noul sediu oferă o suprafaţă de trei ori mai mare de depozitare faţă de cea anterioară şi aproape de patru ori mai mare pentru cea de birouri. Clădirea este proiectată astfel încât să asigure un nivel superior de eficienţă energetică – beneficiază de faţadă ventilată şi panouri solare cu o capacitate de 24 KW.

Foerch România activează pe piaţa locală de 15 ani. Compania a ajuns în prezent la peste 15.000 de parteneri din industrii diverse, precum cea auto (55% din CA) şi construcţii (35% din CA).

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank