ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Gelu Olteanu, Resideo: cererea pentru termostate inteligente a crescut, dar şi aici criza cipurilor a afectat stocurile

03.07.2023, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Criza cipurilor şi inflaţia pun pre­siu­ne pe piaţa elementelor de smart home, însă în perioada pandemică românii au investit atât în soluţii de izolare termică a locuinţelor, cât şi într-un control mai bun al temperaturii.

„Piaţa s-a schimbat odată cu pandemia deoarece fiecare şi-a reorganizat spaţiul de locuit în acesată perioadă. A început o creş­tere a cererii pentru termostate inteligente. După ce criza energetică a fost resimţită, cere­rea a depăşit aşteptările. În 2022 şi din cauza crizei cipurilor nu am putut face faţă livră­rilor“, a spus Gelu Olteanu, country sales leader Resideo România, în cadrul emi­siunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank.

Majoritatea produselor noi din porto­foliul său sunt concepute pentru a reduce la consumul de energie pentru încălzire şi răcire, fiind compatibile cu sistemele moder­ne de producere a energiei din surse re­generabile.

„Avem trei verticale – retail, cu parte­neriate realizate cu marii retaileri, după care instalatorii, care livrează către clientul final, şi dezvoltatorii, cei care construiesc ansam­bluri rezidenţiale. Termostatele funcţionează şi în sistem centralizat, conectat la Termo­ener­getica, dar cu robineţi noi la calorifer, dar şi cu centrală de apartament sau centrală de bloc“, a explicat directorul.

Potrivit Resideo şase, din zece români au declarat într-un studiu recent că ar investi sau ar lua în calcul să aloce bani pentru a intra în posesia celor mai noi sisteme de control pentru încălzire, dacă asta ar duce la eco­nomii pe termen lung.

Pe de altă parte, el explică faptul că se aşteaptă ca „2023 să fie un an dificil. Nu ve­dem o creştere faţă de 2022 din cauza faptu­lui că mulţi sunt tot mai atenţi la achiziţii care nu sunt neapărat necesare şi vedem o stagnare a cererii“.

„Observăm şi în România un interes tot mai mare din partea dezvoltatorilor pentru utilizarea unor soluţii ca pompele de căldură sau pentru dotarea clădirilor cu instalaţii de producere a energiei din surse regenerabile. Clădirile viitorului vor folosi mult mai puţină energie pentru încălzire şi răcire, iar o mare parte din aceasta va fi produsă de propriile instalaţii“, a subliniat Gelu Olteanu.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank