ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Firma de design şi arhitectură GEMINI.creating vrea să iasă în piaţă cu o colecţie proprie de piese de mobilier

22.12.2021, 00:00 Autor: Alex Ciutacu

Mobilierul produs în serie pierde teren în faţa obiectelor personalizate sau realizate la comandă.

Piesele de mobilier făcute la comandă şi cele lansate în colecţii cu disponibilitate limitată sunt din ce în ce mai căutate în piaţa rezidenţială, iar GEMINI.creating vrea să capitalizeze acest trend, au explicat Luminiţa Zamfir şi Dennis Biţună, fondatoarele firmei de design interior şi arhitectură, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Sunt piese de mobilier de mici dimensiuni, în special din lemn masiv cu tapiţerii foarte deosebite. Avem în plan şi nişte colecţii din structuri metalice pentru că şi acestea prind din ce în ce mai mult avânt şi avem o cerere tot mai mare în acest segment“, a spus Dennis Biţună. 

Creaţiile cuprinse în această iniţiativă se vor regăsi şi în proiectele de design interior ale companiei, dar vor putea fi achiziţionate şi în mod individual. Totuşi, acestea nu vor fi produse în serie. 

„Vorbim de piese statement, nu vrem să fie în serie, ne dorim să fie specifice stilului nostru şi oamenilor care ne cunosc şi îşi doresc să aibă aceste produse. Nu ne dorim să devină ceva uzual pe care să îl poţi găsi peste tot“, a punctat Luminiţa Zamfir. 

Firma GEMINI.creating din Capitală a lucrat pe mai multe proiecte imobiliare, cu precădere în zona rezidenţială, furnizând servicii de arhitectură şi design. Luminiţa Zamfir şi Dennis Biţună au creat atât aparta­mente, cât şi locuinţe de tip penthouse, având disponi­bili­tatea de a gândi proiecte rezidenţiale de la zero. Partea de mobilier la comandă este realizată într-un atelier. 

„Avem atelierul nostru unde facem comenzi pentru proiectele pe care le avem in-house, iar în cazul în care ne depăşeşte capacitatea mai colaborăm şi cu alte ateliere, dar ne implicăm foarte mult în tot procesul. Suntem acolo la atelier cu echipele, îi coordonăm cât de bine se poate ca să iasă totul exact aşa cum ne aşteptăm“, a explicat Biţună. 

Dincolo de colecţia marcă proprie, firma lucrează în proiectele din piaţa rezidenţială cu mobilier la comandă mai mult decât cu soluţiile standard existente în piaţă. 

„Pentru noi soluţiile custom made sunt de cele mai multe ori alegerea în locul soluţiilor off the shelf pentru că nu întotdeauna ţi se potrivesc produsele pe care le găseşti în piaţă. Şi în funcţie de fiecare proiect ai nevoie de mai multă creativitate sau mai multă personalizare şi ajungem la aceste piese de mobilier la comandă, de la piese mici, precum noptiere, măsuţe de cafea, chiar şi diferite obiecte de decor, până la mobilier de dimensiuni mari, bucătării, dressinguri sau chiar dormitoare“, a spus Zamfir.

Aflate la început de drum, cele două cofondatoare exersează un model de lucru care implică prezenţa lor în proiect de la stadiul de idee şi până la etapa de şantier. 

„Ne ajută atât să putem estima cât durează fiecare etapă a unui şantier, cât şi că putem coordona zecile de comenzi, furnizori şi echipe de pe şantier. Astfel, putem întâmpina ce ar putea decurge mai prost când începem proiectul şi evităm oarecum orele suplimentare de lucru care aduc costuri neaşteptate şi întârzieri pe care nimeni nu şi le doreşte“, adaugă Dennis Biţună. 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank