ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Antreprenorul Cristian Giurgescu investeşte 9 milioane de euro în proiectul rezidenţial Evia Pallady din sectorul 3 al Capitalei

20.10.2021, 12:30 Autor: Alex Ciutacu

Construcţia proiectului a fost demarată în urmă cu câteva săptămâni.

Antreprenorul Cristian Giurgescu, fondator al Riviera Bike şi Atomico, a lansat săptămâna aceasta proiectul rezidenţial Evia Pallady din sectorul 3 al Capitalei, care presupune o investiţie de 9 mi­lioane de euro în două blocuri care tota­lizează 94 de apar­tamente, a explicat fon­datorul companiei Total One Construct în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Sunt două blocuri cu regim de înălţime PĂ7, cu un total de 94 de apartamente, situat în zona Theodor Pallady în sectorul 3 din Bucureşti, o zonă care acum este foarte căutată de  tineri şi de familiile tinere, acesta fiind şi segmentul pe care dorim să îl ţintim“. 

Construcţia proiectului a fost demarată în urmă cu câteva săptămâni, iar vânzarea a fost lansată săptămâna aceasta. Invitatul a subliniat că vrea să includă facilităţi precum infrastructură la standardul KNX pentru smart home sau infrastructura necesară pentru staţii de încărcare la locul de parcare. 

„Proiectul l-am socotit undeva la 9 milioane de euro, depinde şi de evoluţia costurilor la materialele de construcţii. Sunt materiale care fluctuează chiar de la săptămână la săptămână, cum e fierul beton. Azi e un preţ, săptămâna viitoare e alt preţ şi rareori scade, cel mai des creşte. E o materie primă cu o pondere destul de mare în costul total al investiţiei“.

Giurgescu este de părere că piaţa imobiliară ca întreg este departe de o criză şi consideră că preţurile din Capitală ar putea fi mai mari. Totodată, el recunoaşte că România este „o ţară de proprietari“. 

„Văd un potenţial foarte mare de creştere pe zona de Bucureşti. Potenţialul de creştere este şi pe preţuri, noi acum suntem pe Bucureşti la o medie de aproximativ 1.400 de euro pe mp util, pe când cea mai apropiată capitală pe care o putem compara cu noi ar Budapesta, iar acolo media este undeva la 2.500 de euro, iar salariile aş putea spune că sunt comparabile, deci diferenţa din imobiliare nu reflectă şi diferenţa de salariu“.

Antreprenorul se uită de mai mulţi ani către piaţa imobiliară în vederea unei investiţii, însă până acum s-a concentrat pe celelalte businessuri. El a fondat în urmă cu 13 ani businessul care a ajuns cunoscut drept Riviera Bike, concentrându-se în primă fază pe import şi distribuţie de ATV-uri. Ulterior, cei doi s-au orientat treptat către piaţa de produselor de casă şi grădină şi către bricolaj. 

Cristian şi Bogdan Giurgescu au dezvoltat brandul Total, au deschis magazine proprii şi au comercializat produse sub brandurile proprii ale companiei, adică Total, Blade, Gospodarul şi Wolfson. Businessul Riviera Bike se îndreaptă în 2021 spre afaceri de 15 milioane de euro. În paralel, în 2020 a avut loc lansarea magazinul online Atomico, tot pe nişa produselor de casă, grădină şi bricolaj, iar acesta se îndreaptă în 2021 spre afaceri de 4 milioane de euro. 

Cristian Giurgescu a fondat fără fratele său compania de imobiliare Total One Construct, dar este asociat cu Alexandra Giurgescu, soţia lui, care are 10% din acţiuni. Tot ea a preluat conducerea operaţională a magazinului online Atomico, în timp ce Cristian Giurgescu conduce businessul din imobiliare. 

„Fratele meu a rămas să se ocupe mai mult de firma de import şi de distribuţie pe scule şi unele de case şi grădină. Momentan nu l-am atras în imobiliare, dar viitorul este deschis la orice colaboare. Cred că şi el îşi doreşte, dar acum a preferat să se dedice businessului general, să zic aşa“. 

Proiectul va fi finanţat în mare parte din capitalul propriu, iar dacă vânzările încetinesc antreprenorul spune că ia în calcul şi o finanţare bancară.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank