ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Andrei Timofte, Transilvania Construcţii: În următorii 5 ani vrem să ne dublăm portofoliul de industrial şi să ajungem la 500.000 mp de spaţii logistice şi industriale

28.03.2024, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

♦ Transilvania ConstrucÅ£ii a achiziÅ£ionat de la Comalim S.A. un parc industrial situat pe un teren de 4,4 hectare în zona de nord a municipiului Arad, într-o tranzacÅ£ie estimată la circa 3.5 mil. euro â™¦ Compania are în plan investiÅ£ii de peste 10 mil. euro în generarea de energie verde în toate proiectele din portofoliul său, în următorii cinci ani.

Transilvania Construcţii a fina­lizat recent construcţia noului parc logistic din portofoliul său - TRC Park Bacău - proiect în care compania a investit peste 15 milioane de euro.

TRC Park Bacău are o suprafaţă de aproape 25.000 de mp şi găzdu­ieş­te companii importante din diverse industrii şi care sunt în permanentă expansiune. Printre numele mari care au ales TRC Park Bacău se nu­mără: Interbrands Orbico, Sonoma Sportswear şi Dona Logistică.

„Din perspectiva proiectelor rea­lizate, am finalizat un proiect de e­ner­gie verde de 1 MW la parcul nos­tru industrial din Jucu. La finalul anului trecut am finalizat şi ultima faza din proiectul TRC Park Bacău de 25.000 m. Iar acum avem în curs mai multe proiecte de dimensiuni mai mici. În prezent avem 250.000 de metri pătraţi închiriabili“, a spus Andrei Timofte, director general, Transilvania Construcţii S.A. în ca­drul emisiunii ZF Investiţi în Româ­nia! Un proiect ZF şi CEC Bank.

Compania dezvoltă, deţine şi administrează proprietăţi industriale de peste 20 ani, sub reţeaua TRC Parks. În prezent, compania are în portofoliu peste 250.000 de mp de spaţii industriale şi logistice, în care îşi desfăşoară activitatea peste 300 de clienţi din diferite sectoare de piaţă.

„Anul a început cu foarte multe solicitări, foarte multe cereri de spaţii industriale. O să spun că a fost un prim trimestru destul de aglo­me­rat. Am reuşit să mai închiriem din spaţiile care le aveam disponibile. Chiar nu ne aşteptam la asemenea solicitări, având în vedere situaţia incertă la nivel global şi la nivel economic“, a spus Andrei Timofte.

Transilvania Construcţii are în plan investiţii de peste 10 mil. euro în generarea de energie verde în toate proiectele din portofoliul său, în ur­mă­torii cinci ani. Primul proiect care va produce energie verde este TRC Park Cluj, unde investiţia estimată se ridică la aproape 1 mil. de euro.

Lucrările de implementare a panourilor fotovoltaice din cadrul TRC Park Cluj au început deja şi au ca termen de finalizare sfârşitul lunii iulie din acest an şi presupune instalarea unei centrale fotovoltaice de 1000 kWp, care va produce anual 1156 MWh de energie verde.

„Noi lucrăm foarte mult cu CEC Bank şi cu Banca Transilvania. Ei sunt cei doi finanţatori principali ai noştri. Sigur că anul trecut a fost un an mai dificil, un an în care s-au acordat mai puţine finanţări, însă avem o relaţie bună cu cele două bănci şi sperăm că în acest an să mai deblocăm anumite proiecte şi să le putem începe cu ajutorul lor. O mare parte din noile noastre dezvoltări se bazează

pe finanţarea bancară. Este important să primim finanţare în condiţii bune -competitorii noştri au finanţări din străinătate, au finanţări pe bursă şi au condiţii destul de bune“, a explicat directorul.

El a subliniat că în prezent Transilvania Construcţii mizează pe construcţia unui portofoliu, şi nu pe vânzarea proiectelor.

Ne dorim să creştem în continuare şi în următorii cinci ani dorim să ne dublăm portofoliul. Vrem să ajungem la 500.000 mp în portofoliu“, a explicat Andrei Timofte.

Transilvania Construcţii a mai achiziţionat de la Comalim S.A. un parc industrial situat pe un teren de 4,4 hectare în zona de nord a municipiului Arad, într-o tranzacţie estimată la circa 3.5 mil. Euro.

Proprietatea include două hale, spaţii de depozitare şi clădiri administrative cu o suprafaţă închiriabilă de peste 16.000 mp, ce urmează a fi modernizate de către noul proprietar. Astfel, Transilvania Construcţii continuă să îşi consolideze poziţia în vestul ţării şi rămâne unul din cei mai importanţi jucători autohtoni de pe piaţa industrială.

Terenul beneficiază de acces direct spre Drumul European E68, ce leagă Arad de Nădlac, iar localizarea în apropierea Autostrăzii A1 asigură legătura cu alte localităţi din ţară şi străinătate, facilitând în acelaşi timp accesul la aeroportul internaţional din Arad.

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank