ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Andreea Nicolae, North Bucharest Investments: Penthouse-urile din nordul Capitalei sunt tot mai căutate, deşi costă şi 2 mil. Euro

26.03.2024, 18:00 Autor: Bogdan Alecu

Proximitatea faţă de birouri şi centrele de interes din nordul Capi­talei, penthouse-urile şi apartamentele de mari dimensiuni sunt tot mai cău­tate, explică Andreea Nicolae - ma­na­ger relaţii cu clienţii în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară North Bucharest Investments, în ca­drul emisiunii ZF Investiţi în Româ­nia! Un proiect ZF şi CEC Bank.

„Există un potenţial de a vinde mult mai multe. Cel puţin în ultimele şapte luni, cererea a fost mare pe acest segment, mai ales că şi există oferte noi. În ultimele luni, mai ales din cauza traficului, cererea a fost una mare. Penthouse-uri de 2 milioane de euro de obicei cumpără cei care au şi o casă, dar în afara Bucureştiului. Traficul în zona de nord este unul anevoios, motiv pentru care aleg să cumpere şi un astfel de imobil, iar la casă merg în weekend“, a spus Andreea Nicolae.

Ea explică faptul că vânzările au început anul 2024 cu creşteri de 25-30% faţă de primele luni din 2023.

„Anul trecut a fost mai mult unul de prospectare a pieţei pentru mulţi clienţi, aceştia fiind reticenţi în a face noi achiziţii, iar achiziţiile au fost realizate acum, la început de 2024. Sunt trei segmente diferite de piaţă pe care le adresăm acum – investitori pe care îi contactăm atunci când avem un proiect nou în portofoliu, care pot cumpăra pachete de 15-20 de apartamente pe care într-un an le scot la retranzacţionare. Avem clienţi finali, care vin să cumpere pentru a închiria, sau clienţi care cumpără câte un singur apartament“, a explicat Andreea Nicolae.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank