ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Alexandru Şeremet, BMW Group România: România se remarcă la nivel internaţional prin restaurările de maşini prezentate la Concursul de Eleganţă de la Sinaia

26.06.2023, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

România devine un jucător important pe piaţa restaurărilor de automobile prin atelierele prezente la nivel local, iar multe dintre cele restaurate sunt prezentate în cadrul Concursului de Eleganţă de la Sinaia, cel mai important eveniment din Europa Centrală şi de Est dedicat autovehiculelor de epocă, organizat pe 24 iunie la Castelul Peleş.

„Restaurarea maşinilor este un business interesant şi cu siguranţă există tot mai multe oportunităţi, iar România devine o piaţă atractivă pentru Europa de Vest. Cei din Vest în general se duceau spre Polonia, care şi-a dezvoltat reţeaua de ateliere pentru restaurări, după care Ungaria şi acum vin spre România. Este foarte complicat de restaurat câteodată şi poate dura ani de zile. Poate fi nevoie de un tâmplar pentru a restaura cadrul unui automobil interbelic. România s-a remarcat prin automobile restaurate“, a spus Alexandru Şeremet, director de comunicare al BMW Group România şi care face parte dintre organizatorii evenimentului.

La ediţia din 2023 vor fi automobile de la Dacia Lăstun la Lamborghini Miura, 43 de automobile şi motociclete de epocă vor fi prezentate pe covorul roşu, în faţa Castelului Peleş. Evenimentul aduce participanţi din România, dar şi un număr-record de şapte participanţi din afara ţării – din Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Polonia şi Marea Britanie, unii dintre aceştia anunţându-şi deja intenţia să parcurgă şi mai bine de 1.000 de kilometri pe roţi până la eveniment.

În lumea concursurilor de eleganţă moderne, Concursul de Eleganţă Sinaia îşi propune să aducă în prim-plan nu doar automobile valoroase financiar, cât şi pasiunea şi poveştile pasionaţilor obişnuiţi. Un automobil devine valoros nu doar prin preţul de achiziţie, ci şi atunci când în spate există o poveste sau pasiunea de zeci de ani de restaurare a proprietarului.

„Vom marca o serie de aniversări – 75 de ani de Porsche, 60 de ani de Porsche 911 şi cu ajutorul Porsche Inter Auto şi Porsche brand România, vom avea o maşină de la muzeul Porsche, un 356 – unul dintre primele exemplare produse de Porsche. Vom vorbi şi de o aniversare a Pirelli – 175 de ani de la naşterea fondatorului. Pirelli s-a născut la Lacul Como, pe malul căruia are loc Concorso de la Villa d’Este, un reper pentru astfel de evenimente“, a explicat Alexandru Şeremet.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank